skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się o 200 stopni.
Krok 2:
Wbijamy jajka do miski, dodajemy kefir. Dobrze wymieszaj trzepaczką.
Krok 3:
Dodaj sól i sodę, dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Przesiej mąkę do ciasta, dobrze zagniataj.
Krok 5:
Kiełbasę kroimy w kostkę.
Krok 6:
Trzy sery na grubej tarce.
Krok 7:
Do ciasta dodaj kiełbasę, ser i zioła do smaku. Miałem mrożony koperek.
Krok 8:
Wlej ciasto do formy. Mam silikonową formę, nie smarowałem jej niczym. Jeśli twój kształt jest metalowy-wyłóż spód pergaminem i posmaruj ściany odrobiną oleju. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Skoncentruj się na swoich piekarnikach. Po 20 minutach obniżyłem temperaturę do 185 stopni. Kontroluj czas pieczenia - każdy ma inny piekarnik i każda gospodyni wie, jak piecze swojego asystenta)
Krok 9:
Po 30 minutach pachnące ciasto jest gotowe! Możesz przykryć go czystym ręcznikiem przez 5 minut.
Krok 10:
Pokrój na kawałki i poczęstuj się. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g