Szybkie ciasto z kiełbasą i serem

bardzo smaczne i łatwe do zrobienia ciasto! Pyszne i szybkie w przygotowaniu ciasto! Są chwile))... kiedy goście przychodzą niespodziewanie)) i każda gospodyni martwi się - co traktować?... Więc takie ciasto-po prostu" ratownik & quot;! Minimalny zestaw prostych produktów, 5 minut na & quot; ugniatanie & quot; ciasta, 30 minut w piekarniku - a na stole piękne, satysfakcjonujące, smaczne i pachnące ciasto! Przystąpić)
AngelAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 12 g
tłuszcze 33 % 12 g
węglowodany 33 % 12 g
186 kcal
IG: 8 / 0 / 92

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Włącz piekarnik, aby rozgrzał się o 200 stopni.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wbijamy jajka do miski, dodajemy kefir. Dobrze wymieszaj trzepaczką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj sól i sodę, dobrze wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przesiej mąkę do ciasta, dobrze zagniataj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Kiełbasę kroimy w kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Trzy sery na grubej tarce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Do ciasta dodaj kiełbasę, ser i zioła do smaku. Miałem mrożony koperek.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Wlej ciasto do formy. Mam silikonową formę, nie smarowałem jej niczym. Jeśli twój kształt jest metalowy-wyłóż spód pergaminem i posmaruj ściany odrobiną oleju. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Skoncentruj się na swoich piekarnikach. Po 20 minutach obniżyłem temperaturę do 185 stopni. Kontroluj czas pieczenia - każdy ma inny piekarnik i każda gospodyni wie, jak piecze swojego asystenta)

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Po 30 minutach pachnące ciasto jest gotowe! Możesz przykryć go czystym ręcznikiem przez 5 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pokrój na kawałki i poczęstuj się. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa"cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy