golonki wołowe Ossobuco
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Jeśli steki są wystarczająco grube, zawiąż je wokół krawędzi specjalnym sznurkiem w potrójny węzeł.
2. Przyprawy, sól i pieprz wymieszać na talerzu, dodać mąkę. Wymieszać.
3. W mieszance przypraw i mąki obficie zwiń steki.
4. Smaż mięso na oliwie ze wszystkich stron przez 5-7 minut.
5. W międzyczasie pokrój marchewki w kostkę, a seler w półpierścienie.
6. W tym samym miejscu, w którym smażono steki, smaż teraz warzywa. Dodaj pomidory i odłóż na bok. Następnie smaż przez kolejne pięć minut.
7. W naczyniu do pieczenia ułożyć smażone mięso, na wierzchu warzywa. Wlać bulion.
8. Piec godzinę w piekarniku w temperaturze 220 stopni.
9. Podawaj danie na gorąco z ulubionym dodatkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Oregano suszone - 306 kcal/100g
- Oregano - 306 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Rozmaryn - 131 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Tymianek - 101 kcal/100g
- Tymianek suszony - 276 kcal/100g
- Tymianek - 276 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Golonki wołowe - 187 kcal/100g
- Bulion mięsny - 34 kcal/100g