jaja byka pod sosem pomidorowo-śmietanowym w garnku
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
przede wszystkim musisz usunąć folię z jaj bydlęcych. To nie jest trudne. Wykonaj nacięcie wzdłużne i po prostu ściągnij folię, a następnie dokładnie spłucz jajka pod bieżącą wodą. Lepiej je przeciąć, na przykład na pół lub w grube koła.
włóż przygotowane jajka do garnka do pieczenia, a następnie polej sosem. Przygotuj sos w następujący sposób: wymieszaj koncentrat pomidorowy ze śmietaną, dodaj sól i pieprz.
umieść garnek w zimnym piekarniku, włącz ogrzewanie do 150 stopni. Piec naczynie przez 1 godzinę.
podawaj na gorąco ze świeżymi ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jaja byka - 230 kcal/100g