jaja byka pod sosem pomidorowo-śmietanowym w garnku

nie próbowałeś jajek wołowych gotowanych w garnku? Przepis dla Ciebie! Jaja byka są pyszne gotowane w dowolny sposób, ale duszone w garnku w piekarniku i pod sosem pomidorowo-kwaśnym... To po prostu rozkoszowanie się smakiem! Więc jeśli wszyscy zawahacie się spróbować tego przysmaku, nadszedł czas, aby zrobić to z tym przepisem!
MilaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 35 % 11 g
tłuszcze 58 % 18 g
węglowodany 6 % 2 g
207 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

przede wszystkim musisz usunąć folię z jaj bydlęcych. To nie jest trudne. Wykonaj nacięcie wzdłużne i po prostu ściągnij folię, a następnie dokładnie spłucz jajka pod bieżącą wodą. Lepiej je przeciąć, na przykład na pół lub w grube koła.

włóż przygotowane jajka do garnka do pieczenia, a następnie polej sosem. Przygotuj sos w następujący sposób: wymieszaj koncentrat pomidorowy ze śmietaną, dodaj sól i pieprz.

umieść garnek w zimnym piekarniku, włącz ogrzewanie do 150 stopni. Piec naczynie przez 1 godzinę.

podawaj na gorąco ze świeżymi ziołami. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Jaja byka - 230   kcal/100g

Podobne przepisy