zwiewne ciasto herbaciane

zwiewne i pyszne ciasto, niesamowicie łatwe do zrobienia! To ciasto smakuje jak dywan, tylko w przeciwieństwie do zwykłego sklepu, jest bardzo przewiewne i miękkie! A przygotowanie jest tak łatwe i szybkie, że po prostu oszalejesz!) I z naczyń, z wyjątkiem miski i łyżki, no i formy, w której będziesz piec), nie będziesz potrzebować niczego więcej! To ciasto z kategorii & quot; goście na progu & quot;!
Aliska fireAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 6 % 4 g
węglowodany 87 % 58 g
287 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki. Zaparz szklankę mocnej herbaty-powinna być gorąca.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź miskę, włóż dżem, jajka, cukier. Wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Następnie dodaj sodę, olej roślinny i lekko schłodzony napar. Ponownie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie dodaj przesianą mąkę. Jeszcze raz wymieszaj. Uwaga: dla wygody mieszam po każdej szklance mąki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź formę (bardzo dobrze, jeśli jest rozłączna), nasmaruj Rast. masłem i posypać bułką tartą. Następnie wlej ciasto do formy i wyślij do piekarnika, aby upiec w 180 gramach. przez 30-40 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika, oddziel krawędzie formy (jeśli jest Odłączalne) i natychmiast przenieś ciasto z formy na talerz. Uwaga: sprawdź gotowość ciasta wykałaczką tylko w środku!

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Ciasto jest gotowe!) Bardzo smaczne ciasto herbaciane nie tylko z herbatą, ale także z mlekiem! Koniecznie spróbuj!

zrób dokładnie tak, jak napisano w przepisie (tj. nie musisz przeszkadzać po dodaniu każdego składnika), a wszystko okaże się bardzo szybko!)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Herbata - 0   kcal / 100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g
  • Dżem dowolny - 271   kcal/100g

Podobne przepisy