pierogi serowe z szynką

aby zrobić coś smaczniejszego, musisz zawinąć to w ciasto i upiec! Domowe paszteciki z serem i szynką można przygotować w sklepach na empanady z ciasta francuskiego. Lub dla gospodyń domowych oddanych swojej kuchni - z domowego ciasta, starannie przygotowanego na przyszłość.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 12 g
tłuszcze 45 % 25 g
węglowodany 33 % 18 g
346 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój szynkę i ser w kostkę i wymieszaj.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dopraw.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ponownie wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Weź okrągłą tortillę z ciasta francuskiego (jeśli nie masz takiej w sprzedaży, wytnij ją dużym kubkiem lub specjalnym wykrojnikiem).

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zszyj krawędzie jak pierogi.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Jednym ze sposobów kształtowania krawędzi jest marszczenie. Zrób fałdę i lekko spłaszcz ją palcami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Okazuje się w ten sposób.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Za najpiękniejszą uważa się uszczypnięcie Sznurka.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    W ten sposób.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Ułóż placki na blasze do pieczenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Posmaruj placki jajkiem.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Posyp sezamem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Piec na złoty kolor w podgrzanym 180 stopniach przez pół godziny.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Tak to działa.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Ostrożnie, bardzo gorąco w środku z powodu sera! Ale takie pyszne!

miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Szynka - 270   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 133   kcal/100g
  • Gotowana szynka - 282   kcal/100g
  • Surowa szynka - 270   kcal/100g
  • Kiełbasa szynkowa - 242   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy