pierogi serowe z szynką
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój szynkę i ser w kostkę i wymieszaj.
Krok 2:
Dopraw.
Krok 3:
Ponownie wymieszaj.
Krok 4:
Weź okrągłą tortillę z ciasta francuskiego (jeśli nie masz takiej w sprzedaży, wytnij ją dużym kubkiem lub specjalnym wykrojnikiem).
Krok 5:
Zszyj krawędzie jak pierogi.
Krok 6:
Jednym ze sposobów kształtowania krawędzi jest marszczenie. Zrób fałdę i lekko spłaszcz ją palcami.
Krok 7:
Okazuje się w ten sposób.
Krok 8:
Za najpiękniejszą uważa się uszczypnięcie Sznurka.
Krok 9:
W ten sposób.
Krok 10:
Ułóż placki na blasze do pieczenia.
Krok 11:
Posmaruj placki jajkiem.
Krok 12:
Posyp sezamem.
Krok 13:
Piec na złoty kolor w podgrzanym 180 stopniach przez pół godziny.
Krok 14:
Tak to działa.
Krok 15:
Ostrożnie, bardzo gorąco w środku z powodu sera! Ale takie pyszne!
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g