koperty twarogowo-jabłkowe pita
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wszystko, czego potrzebujemy.
Krok 2:
W misce wymieszaj twaróg, śmietanę i cukier.
Krok 3:
Pita pokroić w szerokie paski
Krok 4:
Pokrój jabłko w drobną kostkę.
Krok 5:
Następnie połóż 1 łyżkę na krawędzi chleba pita. łyżka mieszanki twarogowej i połóż jabłko na wierzchu. Zasadniczo jabłko można natychmiast wymieszać z mieszanką twarogu.
Krok 6:
A teraz zaczynamy owijać każdy pasek chleba pita nadziewanym trójkątem.
Krok 7:
.
Krok 8:
.
Krok 9:
.
Krok 10:
Oto taki schludny, zamknięty ze wszystkich stron, otrzymujemy trójkąt z nadzieniem.
Krok 11:
To takie Trójkąty, które powinniśmy mieć.
Krok 12:
Smarujemy każdy trójkąt żółtkiem i wysyłamy do piekarnika na 10 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 13:
Trójkąty są gotowe! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal / 100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal / 100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g