soczysty morszczuk pod pysznym futrem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Morszczuk umyć, obrać, pokroić na porcje.
Krok 3:
Obierz warzywa.
Krok 4:
Pokrój cebulę w drobną kostkę, zetrzyj marchewki na drobnej tarce, przełóż czosnek przez czosnek.
Krok 5:
Wlej śmietanę do głębokiej miski.
Krok 6:
Dodaj cebulę, marchewkę, czosnek do śmietany.
Krok 7:
Dodaj przyprawy.
Krok 8:
Sól.
Krok 9:
Wymieszaj wszystko. Sos śmietanowo-warzywny jest gotowy.
Krok 10:
Nasmaruj naczynie do pieczenia.
Krok 11:
W formie ułóż kawałki ryby skórą do dołu, aby mięso ryby było dobrze nasączone sosem.
Krok 12:
Połóż sos na rybie, dobrze pokrywając wszystkie obszary.
Krok 13:
Tak jest!
Krok 14:
Przykryj formę folią.
Krok 15:
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30-40 minut, koncentrując się na piekarniku.
Krok 16:
I piecz przez kolejne 10-15 minut bez folii.
Krok 17:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Morszczuk pieczony - 105 kcal/100g
- Morszczuk gotowany - 95 kcal / 100g
- Morszczuk świeży - 86 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g