skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z różowego łososia w puszkach? Przygotuj jedzenie. Wybierz naturalny różowy łosoś w puszkach, bez dodatku oleju. Kompozycja powinna zawierać tylko ryby i sól. Wstrząśnij puszką przed zakupem. Im więcej płynu, tym mniej ryb.
Krok 2:
Ugotuj jajka. Jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur. Obrane jajka pokroić w drobną kostkę.
Krok 3:
Dobrze opłucz zieloną cebulę, a następnie osusz ręcznikami papierowymi. Drobno posiekaj cebulę. Do tej sałatki możesz dodać dowolne warzywa, które lubisz lub które są dostępne. Dobrze komponuje się z rybą z koperkiem.
Krok 4:
Otwórz konserwy i spuść z nich płyn. Włóż rybę do miski i rozgnieć widelcem. Jeśli napotkasz zbyt duże kości, usuń je. Powinieneś uzyskać jednorodną masę małych kawałków ryby.
Krok 5:
Dodaj posiekane warzywa i posiekane jajka do miski rybnej. Pieprz do smaku.
Krok 6:
Dodaj majonez i dobrze wymieszaj sałatkę. Spróbuj soli, w razie potrzeby dosolij. Pamiętaj, że zarówno ryba, jak i majonez zawierają już sól, nie przesadzaj.
Krok 7:
Sałatka jest gotowa, można ją podawać w salaterce, porcjach lub na talerzu, układając za pomocą pierścienia do gotowania. Smacznego!
możesz urozmaicić smak sałatki, dodając do niej świeży ogórek, gotowaną marchewkę, zielony groszek, ziemniaki, ryż.
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).
gotuj sałatki tylko z całkowicie schłodzonej żywności. Zrobiona z ciepłej sałaty może szybko się zepsuć.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Różowy łosoś w puszkach - 136 kcal/100g