Sałatka z różowego łososia w puszkach

najszybszy, najłatwiejszy i najtańszy ze zwykłych produktów! Sałatka z różowego łososia w puszkach jest przygotowywana w ciągu kilku minut i zawiera tylko trzy składniki. Pomoże ci jako obfita przekąska lub lekki posiłek obiadowy. Dodając inne składniki, za każdym razem uzyskasz nowy smak.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 15 g
tłuszcze 47 % 14 g
węglowodany 3 % 1 g
189 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z różowego łososia w puszkach? Przygotuj jedzenie. Wybierz naturalny różowy łosoś w puszkach, bez dodatku oleju. Kompozycja powinna zawierać tylko ryby i sól. Wstrząśnij puszką przed zakupem. Im więcej płynu, tym mniej ryb.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ugotuj jajka. Jak gotować jajka na twardo? Aby jajka nie pękały podczas gotowania, włóż je do zimnej wody i gotuj na małym ogniu. Gotuj jajka przez 9 minut po ugotowaniu, a następnie zalej zimną wodą i ostudź. Powłoka lepiej oczyści się z nagłej różnicy temperatur. Obrane jajka pokroić w drobną kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dobrze opłucz zieloną cebulę, a następnie osusz ręcznikami papierowymi. Drobno posiekaj cebulę. Do tej sałatki możesz dodać dowolne warzywa, które lubisz lub które są dostępne. Dobrze komponuje się z rybą z koperkiem.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Otwórz konserwy i spuść z nich płyn. Włóż rybę do miski i rozgnieć widelcem. Jeśli napotkasz zbyt duże kości, usuń je. Powinieneś uzyskać jednorodną masę małych kawałków ryby.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj posiekane warzywa i posiekane jajka do miski rybnej. Pieprz do smaku.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dodaj majonez i dobrze wymieszaj sałatkę. Spróbuj soli, w razie potrzeby dosolij. Pamiętaj, że zarówno ryba, jak i majonez zawierają już sól, nie przesadzaj.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Sałatka jest gotowa, można ją podawać w salaterce, porcjach lub na talerzu, układając za pomocą pierścienia do gotowania. Smacznego!

możesz urozmaicić smak sałatki, dodając do niej świeży ogórek, gotowaną marchewkę, zielony groszek, ziemniaki, ryż. 

sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (na przykład w kostkę).

gotuj sałatki tylko z całkowicie schłodzonej żywności. Zrobiona z ciepłej sałaty może szybko się zepsuć.

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Różowy łosoś w puszkach - 136   kcal/100g

Podobne przepisy