łodzie morskie
skład / składniki
1
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Koktajl morski gotujemy na parze w powolnej kuchence w 5 minut
Krok 2:
Cukinię myjemy i odcinamy & quot; dupy";)
Krok 3:
Pokrój go na 2 połówki. Ostrożnie usuń środek (miąższ) małą łyżką. Staramy się nie uszkodzić DNA. Powinny być łodzie
Krok 4:
Smarujemy olejem słonecznikowym
Krok 5:
Rozłóż je i pozostałą miazgę na blasze do pieczenia z pergaminem. Gotujemy w nagrzanym piekarniku do 240 stopni w trybie grillowania przez 10-15 minut
Krok 6:
Drobno posiekaj ogórki
Krok 7:
Kapusta morska
Krok 8:
Jaja
Krok 9:
Dodaj koktajl morski
Krok 10:
I sos beszamelowy do smaku
Krok 11:
Sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj
Krok 12:
Gdy cukinia będzie gotowa, napełnij ją mieszanką Rybno-warzywną i podawaj na gorąco z pieczonym miąższem. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Kapusta morska - 5 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g