morskie łódki z cukinii

Know-How z wodorostami, w ten sposób smakuje lepiej. A ty ją kochasz? Niesamowita sałatka z warzyw i wodorostów w pośpiechu. Kapusta morska może być smaczniejsza!
annasher88Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 2 g
tłuszcze 44 % 4 g
węglowodany 33 % 3 g
60 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Koktajl morski gotujemy na parze w powolnej kuchence w 5 minut

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Cukinię myjemy i odcinamy & quot; dupy";)

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój go na 2 połówki. Ostrożnie usuń środek (miąższ) małą łyżką. Staramy się nie uszkodzić DNA. Powinny być łodzie

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Smarujemy olejem słonecznikowym

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż je i pozostałą miazgę na blasze do pieczenia z pergaminem. Gotujemy w nagrzanym piekarniku do 240 stopni w trybie grillowania przez 10-15 minut

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Drobno posiekaj ogórki

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Kapusta morska

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Jaja

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj koktajl morski

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    I sos beszamelowy do smaku

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Sól, pieprz i wszystko dokładnie wymieszaj

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Gdy cukinia będzie gotowa, napełnij ją mieszanką Rybno-warzywną i podawaj na gorąco z pieczonym miąższem. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Kapusta morska - 5   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy