Mieszanka kurczaka z warzywami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
weź młodego kurczaka, podziel go na części. Obierz ziemniaki, pokrój je na pół i pokrój na duże kawałki wzdłuż. Obierz bułgarską paprykę z łodyg i nasion, pokrój grubo wzdłuż. Obierz marchewki i pokrój grubo wzdłuż.
połóż wszystkie składniki na blasze do pieczenia, dodaj zmielony pieprz, sól, poczin lub Vegetę i zalej wodą, aby pokryć składniki do połowy i włóż do piekarnika na około 50 minut w temperaturze 200. Czasami mieszamy, aby równomiernie upiec warzywa i kurczaka. Po ugotowaniu smak jest niesamowity! A smak jest niesamowity! Polizasz palce! I proste w przygotowaniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g