placki z ciasta francuskiego z cebulą, kapustą i jajkiem

Mini placki, z serii goście na wyciągnięcie ręki . Paszteciki na jeden kęs. Szybko się gotują, są pyszne, nadzienie jest bardzo różne.
poliushkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 15 % 4 g
tłuszcze 30 % 8 g
węglowodany 56 % 15 g
138 kcal
IG: 36 / 64 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj nadzienie grzybowe. Drobno posiekaj grzyby i cebulę i gotuj na wolnym ogniu w niewielkiej ilości oleju roślinnego.Posolić.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj nadzienie z jarmużu i gotowanych jajek. Drobno posiekaj kapustę, posiekaj jajka. Dusić w niewielkiej ilości oleju roślinnego.Posolić.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe, pokrój je na 32 kawałki. Połóż nadzienie na cieście i uformuj małe placki. Posmaruj placki jajkiem przepiórczym.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Piec w piekarniku w temperaturze 180* przez 25-30 minut. Wyjmij blachę do pieczenia z pasztecikami, posmaruj je masłem i pozwól & quot; odpocząć" pod serwetką.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Paszteciki są gotowe. Smacznego.

najlepsze są takie ciasta z nadzieniem warzywnym, grzybowym lub mięsnym, a nie słodkie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Jajko przepiórcze - 168   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g

Podobne przepisy