placki z ciasta francuskiego z cebulą, kapustą i jajkiem
skład / składniki
32
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj nadzienie grzybowe. Drobno posiekaj grzyby i cebulę i gotuj na wolnym ogniu w niewielkiej ilości oleju roślinnego.Posolić.
Krok 2:
Przygotuj nadzienie z jarmużu i gotowanych jajek. Drobno posiekaj kapustę, posiekaj jajka. Dusić w niewielkiej ilości oleju roślinnego.Posolić.
Krok 3:
Rozwałkuj ciasto tak cienko, jak to możliwe, pokrój je na 32 kawałki. Połóż nadzienie na cieście i uformuj małe placki. Posmaruj placki jajkiem przepiórczym.
Krok 4:
Piec w piekarniku w temperaturze 180* przez 25-30 minut. Wyjmij blachę do pieczenia z pasztecikami, posmaruj je masłem i pozwól & quot; odpocząć" pod serwetką.
Krok 5:
Paszteciki są gotowe. Smacznego.
najlepsze są takie ciasta z nadzieniem warzywnym, grzybowym lub mięsnym, a nie słodkie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Jajko przepiórcze - 168 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g