ciasto mięsne bulgur i sulguni

Spróbuj tego ciasta, jest niesamowicie pyszne. Będziesz musiał trochę majstrować, ale gwarantuję wynik! Niski ukłon w stronę Tommy ' ego G, stałego członka klanu szefów kuchni "Lip"(łatwe i proste), za 50% myśli i pomysłów na to ciasto! Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 7 g
tłuszcze 24 % 9 g
węglowodany 58 % 22 g
198 kcal
IG: 18 / 0 / 82

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do walki!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zagnieść ciasto. Aby to zrobić, przesiej mąkę. W ciepłym mleku (około 20 stopni) rozcieńczyć drożdże, sól, cukier i wymieszać powstałą masę. Stopniowo wmieszaj całą mąkę do masy mlecznej, dodaj śmietanę i jajko. Wyjmij ciasto w ciepłe miejsce na 20-30 minut, daj mu czas na "podejście". Po "dopasowaniu" ciasta rozwałkuj kulki 300 g i włóż do lodówki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Przygotuj nadzienie do ciasta. Przekręć warzywa z czosnkiem przez maszynę do mięsa. Następnie przekręć mięso przez maszynę do mięsa. Na oliwie z oliwek smaż warzywa na średnim ogniu przez 8-10 minut. Dodaj bulgur, zgaś. Od czasu do czasu mieszając dodaj bulion. Na małym ogniu gotuj przez kolejne 25-30 minut. Dodaj adjika, sól, pieprz i pikantne zioła (grubo posiekane). Gotowe nadzienie ostudzić i wymieszać z grubo startym suluguni.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Zacznij składać ciasto. Na stole posypanym mąką rozwałkuj ciasto o grubości 0,8 cm, pozostaw 2-3 cm na bokach ciasta, włóż warstwę ciasta do formy.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozłóż nadzienie (300 g), spłaszcz.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przykryj wierzch warstwą ciasta i zwiń wałkiem do ciasta, aby odciąć nadmiar. Na pokrywie ciasta zrób mały otwór nożem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec w temperaturze 210 stopni przez 20 minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Gotowe ciasto pokroić na kawałki. Finita!Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suluguni - 290   kcal/100g
  • Bulgur - 342   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy