udka z kurczaka z adjika w cieście francuskim
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Do walki!
Krok 2:

Udka z kurczaka natrzeć adjiką.
Krok 3:

Dodaj olej roślinny, wymieszaj. Pozostaw do marynowania na 30 minut.
Krok 4:

Połóż na blasze do pieczenia i wyślij do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.
Krok 5:

Upieczone podudzia włożyć do miski.
Krok 6:

Ciasto francuskie lekko rozwałkować.
Krok 7:

Owiń goleń.
Krok 8:

Złóż ciasto.
Krok 9:

Włóż podudzia w cieście do formy i włóż do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.
Krok 10:

Pieczone udka z kurczaka z adjika w cieście francuskim są gotowe! Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g

