udka z kurczaka z adjika w cieście francuskim

apetyczny kurczak na święta i nie tylko. Łatwe I Proste!Szybko I Smacznie!Jednak - jak zawsze!
DietrichAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 12 g
tłuszcze 55 % 22 g
węglowodany 15 % 6 g
267 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Do walki!

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Udka z kurczaka natrzeć adjiką.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj olej roślinny, wymieszaj. Pozostaw do marynowania na 30 minut.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż na blasze do pieczenia i wyślij do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Upieczone podudzia włożyć do miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ciasto francuskie lekko rozwałkować.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Owiń goleń.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Złóż ciasto.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Włóż podudzia w cieście do formy i włóż do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Pieczone udka z kurczaka z adjika w cieście francuskim są gotowe! Finita! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Adjika - 59   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 158   kcal/100g

Podobne przepisy