udka z kurczaka z adjika w cieście francuskim
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do walki!
Krok 2:
Udka z kurczaka natrzeć adjiką.
Krok 3:
Dodaj olej roślinny, wymieszaj. Pozostaw do marynowania na 30 minut.
Krok 4:
Połóż na blasze do pieczenia i wyślij do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.
Krok 5:
Upieczone podudzia włożyć do miski.
Krok 6:
Ciasto francuskie lekko rozwałkować.
Krok 7:
Owiń goleń.
Krok 8:
Złóż ciasto.
Krok 9:
Włóż podudzia w cieście do formy i włóż do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut.
Krok 10:
Pieczone udka z kurczaka z adjika w cieście francuskim są gotowe! Finita! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Adjika - 59 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g