focaccia z ciasta ziemniaczanego

pyszna focaccia dla prawdziwych koneserów kuchni włoskiej! Focaccia z uniwersalnego drożdżowego ciasta ziemniaczanego
Alisa-108Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 7 g
tłuszcze 10 % 5 g
węglowodany 76 % 38 g
230 kcal
IG: 13 / 0 / 87

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 12 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj ciasto drożdżowe ziemniaczane zgodnie z przepisem stąd: http://eda-recepty.com/cooking/11687-kartofelnoe-drojjevoe-testo

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Podziel ciasto na 2 części. I tworzymy z niego focaccia. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym i umieść tam produkty. Ponownie pozostaw do sprawdzenia na 20 minut.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozłóż oliwki pokrojone w pierścienie na focaccia.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Piec focaccia w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 40 minut. Po upieczeniu produkt powinien dobrze pozostawać w tyle za blachą do pieczenia i mieć głuchy dźwięk podczas stukania, jakbyś uderzał w pustą beczkę. Wyjmij focaccię z piekarnika i przykryj czystym ręcznikiem, pozwól "odpocząć" produktowi przez około 20-30 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz możesz go podać. To jest pyszne!

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Focaccia z ciasta ziemniaczanego zachwyci wszystkich Twoich bliskich!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Drożdże prasowane - 109   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy