skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj ciasto drożdżowe ziemniaczane zgodnie z przepisem stąd: http://eda-recepty.com/cooking/11687-kartofelnoe-drojjevoe-testo
Krok 2:
Podziel ciasto na 2 części. I tworzymy z niego focaccia. Nasmaruj blachę do pieczenia olejem roślinnym i umieść tam produkty. Ponownie pozostaw do sprawdzenia na 20 minut.
Krok 3:
Rozłóż oliwki pokrojone w pierścienie na focaccia.
Krok 4:
Piec focaccia w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, około 40 minut. Po upieczeniu produkt powinien dobrze pozostawać w tyle za blachą do pieczenia i mieć głuchy dźwięk podczas stukania, jakbyś uderzał w pustą beczkę. Wyjmij focaccię z piekarnika i przykryj czystym ręcznikiem, pozwól "odpocząć" produktowi przez około 20-30 minut.
Krok 5:
Teraz możesz go podać. To jest pyszne!
Krok 6:
Focaccia z ciasta ziemniaczanego zachwyci wszystkich Twoich bliskich!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g