dietetyczne serniki z suszonymi morelami i jabłkami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
twaróg przecieramy blenderem lub widelcem
dodaj jedno jajko
obierz Jabłko, zetrzyj na grubej tarce, lekko wyciśnij i dodaj do masy.
drobno posiekaj suszone morele i dodaj do masy
wszystko wymieszaj, uformuj kulki i zanurz je w jajecznym lezonie, nadając im kształt tortilli
kładziemy na pergaminie na blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180-200 GR
piecz do uzyskania złotego koloru
wyjmujemy i podajemy ze śmietaną
Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Suszone morele - 215 kcal/100g
- Uruk - 290 kcal/100g
- Brzoskwinie suszone - 254 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g