roladki rybne o Smaku rakowym

zwykły gromadnik magicznie smakuje jak raki! Szybko i baaaardzo smacznie
TanchaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 10 g
tłuszcze 32 % 6 g
węglowodany 16 % 3 g
96 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

najpierw musimy przygotować rybę.

bierzemy rybę (mam gromadnik) odcinamy głowę i ogon.. wkładamy nóż do brzucha i przecinamy.

obieramy wnętrze i czarny film nożem.
wyjmujemy grzbiet ryby. Aby to zrobić, podważ grzbiet dwoma palcami, a drugą ręką przesuń wzdłuż grzbietu.

teraz rozłożyli rybę i wyrwali płetwę grzbietową.
ryba jest czyszczona bardzo szybko i nie zajmuje dużo czasu.

teraz zwijamy rybę od szerokiej krawędzi do zwężonej.

blachę do pieczenia smarujemy masłem, posypujemy łyżeczką koperku i układamy nasze bułki.

wlać sok pomidorowy, posypać nasionami kopru i pozostałą solą.

przykryj formę folią (nie przykryłam) i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 225 stopni przez 20-25 minut.

smacznego!!! Bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sok - 36   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Gromadnik - 113   kcal/100g

Podobne przepisy