skład / składniki
metoda gotowania
najpierw musimy przygotować rybę.
bierzemy rybę (mam gromadnik) odcinamy głowę i ogon.. wkładamy nóż do brzucha i przecinamy.
obieramy wnętrze i czarny film nożem.
wyjmujemy grzbiet ryby. Aby to zrobić, podważ grzbiet dwoma palcami, a drugą ręką przesuń wzdłuż grzbietu.
teraz rozłożyli rybę i wyrwali płetwę grzbietową.
ryba jest czyszczona bardzo szybko i nie zajmuje dużo czasu.
teraz zwijamy rybę od szerokiej krawędzi do zwężonej.
blachę do pieczenia smarujemy masłem, posypujemy łyżeczką koperku i układamy nasze bułki.
wlać sok pomidorowy, posypać nasionami kopru i pozostałą solą.
przykryj formę folią (nie przykryłam) i piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 225 stopni przez 20-25 minut.
smacznego!!! Bardzo smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sok - 36 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Gromadnik - 113 kcal/100g