panierowany filet z kurczaka z soczewicy

nowy przepis na filet z kurczaka dla ciebie! Schudnij smacznie i z korzyścią! Każdego dnia zastanawiam się nad oddzielnym menu żywieniowym, chcę podać coś nowego, więc tworzę Takie Nowe Dania, filet panierowany w soczewicy jest przydatny ze wszystkich stron, jak nie patrz, zarówno mięso, jak i soczewica są czysto białkowymi pokarmami, świetnie do siebie pasują i smakują tylko po to, aby poprawić smak potrawy, a następnie soczewica wygląda tak pięknie na bazie mięsa, że podobało się danie wszystkim domowym, więc dołącz, drodzy forumowicze. Teraz w sprzedaży pojawiły się wyjątkowe zboża targowe, można je znaleźć w każdym sklepie, przyciągają kolorowym opakowaniem i nie tylko, ich twórcy tak dobrze próbowali poprawić jakość swojego produktu, że przygotowanie tych zbóż jest bardzo łatwe i szybkie, więc zdecydowałem się użyć czerwonej soczewicy do panierowania, tak ozdobił główny produkt mięsny, że przez długi czas łamali mi głowę nad brzmieniem treści.
SzuraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 18 g
tłuszcze 16 % 7 g
węglowodany 42 % 18 g
182 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 D 6 h

to danie jest przygotowywane bardzo szybko, a także szybko spożywane, ponieważ naturalne mięso zawsze było kochane w Rosji.Ale dodałem trochę radości do przepisu, chcę z Tobą omówić ten pomysł.
zaczynajmy
bij kurczaka lub dowolny inny filet
sól, pieprz i zanurz w lezonie, który przygotowujemy z jednego jajka ubitego łyżką zimnej wody.
rozsyp czerwoną małą soczewicę na desce do krojenia i zwiń w niej nasz filet
na dobrze rozgrzanej patelni z olejem roślinnym smażyć filety z obu stron i przykryć pokrywką przez kilka minut lub lepiej wysłać do piekarnika, aż będzie gotowy.
dekorujemy talerz, kładziemy nasz filet, dodajemy do smaku dodatek warzywny i podajemy do posiłku.
Zdobądź apetyt!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Soczewica suszona nie gotowana - 340   kcal/100g
  • Soczewica suszona gotowana - 106   kcal/100g
  • Soczewica - 340   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy