panierowany filet z kurczaka z soczewicy
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
to danie jest przygotowywane bardzo szybko, a także szybko spożywane, ponieważ naturalne mięso zawsze było kochane w Rosji.Ale dodałem trochę radości do przepisu, chcę z Tobą omówić ten pomysł.
zaczynajmy
bij kurczaka lub dowolny inny filet
sól, pieprz i zanurz w lezonie, który przygotowujemy z jednego jajka ubitego łyżką zimnej wody.
rozsyp czerwoną małą soczewicę na desce do krojenia i zwiń w niej nasz filet
na dobrze rozgrzanej patelni z olejem roślinnym smażyć filety z obu stron i przykryć pokrywką przez kilka minut lub lepiej wysłać do piekarnika, aż będzie gotowy.
dekorujemy talerz, kładziemy nasz filet, dodajemy do smaku dodatek warzywny i podajemy do posiłku.
Zdobądź apetyt!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Soczewica suszona nie gotowana - 340 kcal/100g
- Soczewica suszona gotowana - 106 kcal/100g
- Soczewica - 340 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g