babeczki serowe
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
bardzo delikatne babeczki do bulionu lub słodkiej kawy.
zetrzyj sery.Ubij jajka i dodaj pozostałe składniki.W razie potrzeby możesz dodać posiekany koperek.Posmaruj foremki do muffinek masłem i napełnij 2/3 ciasta.Piec 20-30 minut w 180 stopniach
Tekstura gotowego ciasta jest delikatna, miękka i lekko wilgotna
zetrzyj sery.Ubij jajka i dodaj pozostałe składniki.W razie potrzeby możesz dodać posiekany koperek.Posmaruj foremki do muffinek masłem i napełnij 2/3 ciasta.Piec 20-30 minut w 180 stopniach
Tekstura gotowego ciasta jest delikatna, miękka i lekko wilgotna
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g