bułki naleśnikowe
skład / składniki
24
porcje:
metoda gotowania
lekko ubij jajka.Dodaj sól i mąkę.Następnie rozcieńczyć masę mlekiem.
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni.
Foremki do muffinek(najlepiej silikonowe) bez smarowania, napełnij 1/2 ciastem i piecz przez 15 min. następnie zmniejsz temperaturę do 180 gr i piecz przez kolejne 18-20 min.
zdarza się, że po wyjęciu bułek z piekarnika trochę się osiadają, ale to nie jest straszne))
teraz wycinamy nasze bułki i wypełniamy nadzieniem według własnego gustu.Bardzo wygodne jest wypełnienie nadzieniem,ponieważ w środku tworzy się pustka.Może to być słodki budyń, sałatka, ser topiony z szynką itp
smacznego!
Rozgrzej piekarnik do 230 stopni.
Foremki do muffinek(najlepiej silikonowe) bez smarowania, napełnij 1/2 ciastem i piecz przez 15 min. następnie zmniejsz temperaturę do 180 gr i piecz przez kolejne 18-20 min.
zdarza się, że po wyjęciu bułek z piekarnika trochę się osiadają, ale to nie jest straszne))
teraz wycinamy nasze bułki i wypełniamy nadzieniem według własnego gustu.Bardzo wygodne jest wypełnienie nadzieniem,ponieważ w środku tworzy się pustka.Może to być słodki budyń, sałatka, ser topiony z szynką itp
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g