chleb pełnoziarnisty
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
wymieszaj wszystkie suche składniki.
wymieszaj płyn (ciepła woda).
połącz obie mieszanki. Wyrobić. Ciasto jest trochę lepkie. W porządku.
niech wzrośnie (wzrośnie 2x). Delikatnie ugniataj. Drugi raz podnosi się już w formie.
włóż do piekarnika nagrzanego do 180*. Dół-miska z gorącą wodą(po 10 ' Usuń). Pieczemy 35-40 min.
Umyć. Pozwól odpocząć w ręczniku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Mąka pszenna pełnoziarnista - 298 kcal/100g