łosoś ze szpinakiem w sosie śmietanowym

świeże danie o bogatym smaku dla wszystkich miłośników przepisów na ryby. Łatwość przygotowania Bardzo smaczny łosoś ze szpinakiem, który stanie się przyjemną odmianą twojego stołu.
Anna KAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 12 g
tłuszcze 38 % 9 g
węglowodany 13 % 3 g
144 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min
gotowanie łososia ze szpinakiem w tym przepisie nie zajmuje dużo czasu.
danie okazuje się bardzo smaczne i dość niezwykłe.
łososia należy oczyścić, przyciąć płetwy i usunąć szkielet. Jeśli kupiłeś filet z łososia, zadanie jest uproszczone.
pokrój gotowy filet z łososia na małe kawałki w postaci talerzy, a następnie Posol i dodaj zmielony czarny pieprz.
kawałki ryby układamy w formie przeznaczonej do pieczenia, posypujemy posiekanymi migdałami.
następnie posiekaj zieloną cebulę i szpinak i ostrożnie rozłóż na łososiu, całkowicie go zamykając. Możesz również dodać trochę soli.
wymieszaj jajka i śmietanę i wlej mieszaninę do naszej formy.
na wierzchu można udekorować posiekanymi migdałami.
piecz naszego łososia ze szpinakiem przez około pół godziny w temperaturze od 180 do 200 stopni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Łosoś na parze - 197   kcal/100g
  • Łosoś gotowany - 189   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 140   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Beztłuszczowa śmietana - 59   kcal/100g

Podobne przepisy