pieczony indyk z miodem musztardowym pieprzem

Indyk ugotowany w "rękawie" okaże się najdelikatniejszy i najbardziej soczysty! Łatwość. Próbowałem gotować indyka w każdy sposób, więc doszedłem do tego zestawu składników, okazuje się delikatny i miękki Indyk o bardzo ciekawym smaku.
OlalaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 52 % 15 g
tłuszcze 31 % 9 g
węglowodany 17 % 5 g
162 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 2 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

bierzemy" części ciała " indyka i porządkujemy(myj, skub,osmal). Sól i pieprz, natrzyj przyprawami. Wymieszaj miód i musztardę, posmaruj indyka tą mieszanką, pozwól mu " odpocząć "i włóż do"rękawa". Piekarnik rozgrzewamy do 180C. po " odpoczynku "kładziemy indyka w" rękawie " na blasze do pieczenia i wysyłamy do nagrzanego piekarnika ok. przez 1,5-2 godziny.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Miód - 400   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Musztarda jadalnia - 417   kcal/100g
  • Musztarda - 417   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Papryka - 289   kcal/100g
  • Podudzie z indyka - 142   kcal/100g

Podobne przepisy