pieczony indyk z miodem musztardowym pieprzem
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
bierzemy" części ciała " indyka i porządkujemy(myj, skub,osmal). Sól i pieprz, natrzyj przyprawami. Wymieszaj miód i musztardę, posmaruj indyka tą mieszanką, pozwól mu " odpocząć "i włóż do"rękawa". Piekarnik rozgrzewamy do 180C. po " odpoczynku "kładziemy indyka w" rękawie " na blasze do pieczenia i wysyłamy do nagrzanego piekarnika ok. przez 1,5-2 godziny.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Podudzie z indyka - 142 kcal/100g