pieczone kiełbaski
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
przyciąć na długość kiełbasy.
wymieszaj olej roślinny ze słodkim mielonym pieprzem. Następnie zetrzyj powstałą mieszankę kiełbas.
włóż je do piekarnika do pieczenia.
oddziel białko od żółtka.
wlej żółtko i białko do kokilek. Sól, pieprz. Usmażyć.
Udekoruj pieczone kiełbaski i jajecznicę ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Papryka - 289 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g