Charlotte z dynią i rodzynkami

bardzo smaczny deser przypadnie do gustu całej twojej rodzinie! Szybko gotowana Charlotte z dynią, szybko zjedzona, bo to Charlotte!
EllisaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 5 g
tłuszcze 6 % 3 g
węglowodany 83 % 40 g
200 kcal
IG: 0 / 10 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

ubij jajka cukrem, dodaj przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko ugniatamy.
pokrój dynię na małe kawałki i połóż je na dnie formy wyłożonej pergaminem (lepiej wziąć dzieloną formę).
posyp rodzynkami dynię.
wlać ciasto na wierzch i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
trzymamy go tam, aż będzie gotowy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g

Podobne przepisy