Charlotte z dynią i rodzynkami
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
ubij jajka cukrem, dodaj przesianą mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wszystko ugniatamy.
pokrój dynię na małe kawałki i połóż je na dnie formy wyłożonej pergaminem (lepiej wziąć dzieloną formę).
posyp rodzynkami dynię.
wlać ciasto na wierzch i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.
trzymamy go tam, aż będzie gotowy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g