pieczone namiar w zaspie
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
na początek rozmrażamy namiar, a następnie mielimy nożem.
wymieszaj z posiekaną cebulą, czterema żółtkami kurczaka, twarogiem, kefirem, ulubionymi przyprawami.
masę układamy w formie (najlepiej rozłączną, o średnicy 20-21 cm).
ubij białka osobno, dodając szczyptę soli. I rozłóż piankę białkową na powierzchni zapiekanki.
piec przez 45 minut, ustawiając temperaturę piekarnika na 200 stopni.
wymieszaj z posiekaną cebulą, czterema żółtkami kurczaka, twarogiem, kefirem, ulubionymi przyprawami.
masę układamy w formie (najlepiej rozłączną, o średnicy 20-21 cm).
ubij białka osobno, dodając szczyptę soli. I rozłóż piankę białkową na powierzchni zapiekanki.
piec przez 45 minut, ustawiając temperaturę piekarnika na 200 stopni.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Twaróg 40% tłuszczu - 466 kcal/100g
- Twaróg 20% tłuszczu - 233 kcal/100g
- Twaróg 18% tłuszczu - 226 kcal/100g
- Twaróg 10% tłuszczu - 156 kcal/100g
- Twaróg beztłuszczowy - 75 kcal/100g
- Twarożek ze śmietaną - 260 kcal/100g
- Twaróg owocowy - 147 kcal/100g
- Twaróg łagodny dietetyczny - 170 kcal/100g
- Twaróg "vitalinia" - 64 kcal/100g
- Twarożek "poranny" ("Danon") bez cukru - 91 kcal/100g
- Twaróg - 156 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pelengas - 84 kcal/100g