skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Warto wcześniej zaopatrzyć się w dwie szklanki o różnych średnicach. Pierwszy, większy, zrobimy podstawę wolanu, a drugi, mniejszy, jego ściany.
Krok 2:
A potem wszystko jest proste: nie trzeba rozwałkować ciasta, pozwolimy mu tylko rozmrozić w temperaturze pokojowej. Bierzemy ciasto w całej warstwie i wycinamy koła szklanką. Cały okrąg idzie jak podstawa volovana, a okrąg z wyciętym otworem, jak bajgiel, na ścianach. Łączymy resztki ciasta, zwijamy i ponownie wykonujemy z nich ściany.
Krok 3:
W małej misce ubij jajko widelcem.
Krok 4:
Rozłóż podstawy kół na arkuszu pergaminu, który leży na blasze do pieczenia. Posmaruj ubitym jajkiem.
Krok 5:
Kładziemy na wierzchu & quot; bajgiel & quot;.
Krok 6:
W podobny sposób tworzymy pozostałe puste miejsca.
Krok 7:
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. I pieczemy jedną blachę do pieczenia przez około 12-15 minut.
Krok 8:
Wszystko, volovany są gotowe, można je schłodzić, a następnie wypełnić różnymi nadzieniami i podać. Zwykle używam różnych sałatek. Smacznego!
Nie wiem jak ty, a ja bardzo często używam zakupionego ciasta francuskiego do różnych celów. Jednym z takich celów było przygotowanie Wołów. Volovan ( dla tych, którzy nie wiedzą) to takie okrągłe bułeczki w kształcie garnka, puste w środku. Przystawka kuchni francuskiej, jednym słowem. Możesz wypełnić volovany wszystkim: słodkim nadzieniem, pikantnym i słodkim. Na Nowy Rok zawsze mamy na stole kilka rodzajów Wołów, ponieważ przygotowanie ich w obecności ciasta ze sklepu jest bardzo proste. Przede wszystkim lubię nadziewać volovany twarogiem z czerwoną rybą lub czerwonym kawiorem. I oczywiście na wierzchu dekoruję kompozycję gałązką świeżego koperku. Moi goście też najbardziej lubią tę opcję, ale dzieci skłaniają się ku jedzeniu volovana ze słodkim nadzieniem - szczególnie lubią nadzienia owocowe ze słodkim twarogiem. Przygotuj takie Francuskie tartaletki i wybierz własną wersję nadzienia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g