skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Z konserw rybnych należy wziąć te, które są albo na oleju, albo we własnym soku. Wolę Cyrusa, chociaż można też makrele.
Krok 2:
Przygotowanie nadzienia. Drobno posiekaj cebulę i ugotuj jajka.
Krok 3:
Z konserw rybnych odsącz sok lub olej. Smaż cebulę na oleju na patelni, aż stanie się przezroczysta. Posiekaj rybę, Usuń grzbiety i wymieszaj z cebulą w osobnej misce.
Krok 4:
Włóż posiekane jajka i starty ser (jajka można również zetrzeć na grubej tarce).
Krok 5:
Dodaj majonez i delikatnie wymieszaj.
Krok 6:
Gotowanie ciasta Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj sól. Osobno łączymy śmietanę z jajkami, zmiękczonym masłem, majonezem. Ubij, aby uzyskać jednorodną mieszaninę i wymieszaj z mąką. W rezultacie ciasto powinno uzyskać rodzaj kwaśnej śmietany, taką samą gęstość. Dzielimy go na dwie części.
Krok 7:
Włącz piekarnik, aby się rozgrzał. Wlej jedną część ciasta na blachę do pieczenia lub formę, połóż na niej nadzienie i napełnij drugą częścią ciasta.
Krok 8:
Wierzch można posypać startym serem.
Krok 9:
Wkładamy do piekarnika na środkowej półce na 10 minut przy 250 gr. (uwzględniona powinna być tylko dolna część). Po włączeniu górnej również i pozostaw na czterdzieści minut. Temperaturę można obniżyć do 220 stopni. Ostudzić w piekarniku, po wyjęciu, odstawić na kolejne 10 minut.
Krok 10:
Ciasto w puszkach rybnych podawane jest schłodzone.
takie ciasto z konserw rybnych okazuje się dość kaloryczne, więc dietetycy prawdopodobnie lepiej go nie jeść. Okazuje się, że jest bardzo smaczny, z delikatnym nadzieniem i chrupiącą skórką.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Saura konserwowa - 88 kcal/100g