ciasto z pomidorkami koktajlowymi

przepyszne ciasto o niezrównanym smaku będzie głównym daniem kolacji. Ciasta warzywne są mniej popularne w naszej rodzinie niż słodkie i mięsne, więc ten jest wyjątkowy, ponieważ zakorzenił się i stał się ulubieńcem) To przepis na jedną rodzinę, w której przebywanie i traktowanie to czysta przyjemność! Przepis na ciasto podzielili się natychmiast i chętnie. Teraz dzielę się nim z wami.
JANORAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 7 g
tłuszcze 50 % 17 g
węglowodany 29 % 10 g
237 kcal
IG: 20 / 80 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Oddziel pomidory od gałęzi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pieczemy 15 min.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wymieszaj składniki nadzienia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozwałkuj i włóż ciasto do formy.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Posyp parmezanem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Połóż pomidory.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie nadzienie i ponownie posyp serem.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Pieczemy około 30 min.

  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
1. Ciasto rozwałkować i ułożyć w formie tak, aby krawędzie wchodziły na boki formy.
2. Ostrożnie odetnij wiśnię z gałęzi, aby pozostały ogony. Umyć, włożyć do formy wysmarowanej oliwą z oliwek, posolić, wstawić do maksymalnie nagrzanego piekarnika na 15 minut.
3. Przetrzyj parmezan. Połóż połowę na dnie formy.
4. W osobnej misce wymieszaj śmietanę, jajka, posiekaną bazylię (nie żałuj bazylii, jest z nią pyszna) i startą jagnięcinę.
5. Wyjmij wiśnie z piekarnika. Ułożyć w formie na startym parmezanie, polać śmietaną i posypać pozostałym parmezanem.
6. Piec ciasto w piekarniku przez 30 minut w 190 stopniach.
7. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Pomidory koktajlowe - 15   kcal/100g

Podobne przepisy