Biscotti
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki
Krok 2:
Przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia.
Krok 3:
Cukier i jajka.
Krok 4:
Wanilina, orzechy, nasiona.
Krok 5:
I starta ciemna czekolada. Zaczynamy strome ciasto.
Krok 6:
Po podzieleniu go na 2 identyczne części
Krok 7:
I tworzymy z każdego z nich taką kłodę o długości około 25 cm i kładziemy na blasze do pieczenia.
Krok 8:
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut.
Krok 9:
Po wyjęciu Daj 5 minut do ostygnięcia. Następnie kładziemy je z powrotem na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 15 minut - czekamy, aż wyschną i zrumienią się.
Krok 10:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Czekolada 70 % - 539 kcal/100g
- Ciemna czekolada - 539 kcal/100g