skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Rozcieńczyć drożdże cukrem i wodą
Krok 2:
Olej
Krok 3:
Olej pstop
Krok 4:
Zdejmij z ognia
Krok 5:
Wbij jajka
Krok 6:
Zamieszaj
Krok 7:
Posyp mąkę
Krok 8:
Drożdże
Krok 9:
Wlej drożdże na mąkę
Krok 10:
Zagnieść ciasto
Krok 11:
Mleko z wodą
Krok 12:
Wlej mleko
Krok 13:
Zagnieść ciasto
Krok 14:
Dodaj olej roślinny
Krok 15:
Okazało się, że Kolobok
Krok 16:
Przykryj ręcznikiem
Krok 17:
Ciasto
Krok 18:
Ser Adyghe
Krok 19:
Ser Suluguni
Krok 20:
Wymieszaj sery
Krok 21:
Roztop masło
Krok 22:
Cebula zielona
Krok 23:
Jaja
Krok 24:
Podsmaż cebulę na maśle
Krok 25:
Wytnij kawałek ciasta
Krok 26:
Rozwałkuj tortillę
Krok 27:
Rozłóż nadzienie
Krok 28:
Ściśnij krawędzie ciasta
Krok 29:
Złóż brzegi ciasta w węzeł
Krok 30:
Ułóż ciasto na blasze do pieczenia węzłem do dołu
w filiżance wymieszaj drożdże z cukrem, a następnie rozcieńcz ciepłą wodą i umieść w ciepłym miejscu.
roztop masło i wlej je do miski. Następnie ubij 1 jajko.
dobrze wymieszaj zawartość, wlewając przesianą mąkę.
wymieszaj mleko z ciepłą wodą.
po delikatnym wylaniu drożdży na mąkę, łatwo je z nią wymieszać.
następnie ostrożnie wlej mleko z wodą, jednocześnie wyrabiając ciasto. Powinien pozostać wystarczająco płynny.
pod koniec ugniatania wlej olej roślinny bez przerywania procesu ugniatania.
ciasto zaczyna odchodzić od rąk, od boków miski, stając się elastyczne i giętkie.
przykryj miskę ciasta ręcznikiem i umieść w ciepłym miejscu.
ciasto będzie pasować przez około godzinę.
w tym czasie zrób nadzienie.
posiekaj zieloną cebulę, spasseruj na maśle, dodaj drobno posiekane jajka, ser (mieszanka Adyghe i suluguni w stosunku 1:3), sól.
zgarnij 200 g ciasta z miski, połóż na stole posypanym mąką, zagniataj ciasto ,opuść nadzienie do środka (również 200 g), Zbierz brzegi ciasta do środka, ściśnij, a następnie delikatnie spłaszcz dłońmi, Odwróć, ponownie zmiażdż.
następnie ostrożnie przenieś na rozgrzaną patelnię węzłem w dół, wyprostuj, zrób palcem otwór w środku, aby ciasto nie pęczniało, i umieść w piekarniku dobrze rozgrzanym do 250 stopni, najpierw na 10 minut na najniższej półce, aby spód ciasta się usmażył, a następnie na środkowej półce, aż ciasto się zrumieni. Zajmie to 10-12 minut.
korzystam z funkcji podgrzewania dolnego i ogólnego bez otwierania piekarnika.
wyjmij ciasto (jednocześnie włóż do piekarnika następny), przenieś gotowe ciasto na półmisek, obficie posmaruj powierzchnię stopionym masłem.
& nbsp;następny placek ułożyć na poprzednim, a także praktycznie polać placek masłem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Suluguni - 290 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g