Żydowska Maca-tortille w kształcie dywanu
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
dokładnie przesiej mąkę przez sito i wlej do niej wodę strumieniem, ciągle mieszając. Nie powinno być żadnych grudek. Rozwałkowujemy bardzo cienkie ciasta o grubości nie większej niż 1,5 mm. rozwałkowane ciasto często przebijamy widelcem lub specjalną płytą z wieloma wystającymi goździkami. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
taka Maca może być przechowywana przez długi czas i okazuje się chrupiąca i krucha.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g