skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Krok 2:
Rozcieńczyć drożdże w ciepłym mleku.
Krok 3:
Dodaj mąkę i sól z cukrem.
Krok 4:
Zagnieść ciasto.
Krok 5:
Pokrój cebulę.
Krok 6:
Usmaż to.
Krok 7:
Pokrój kapustę i zgaś.
Krok 8:
Ubij jajko widelcem.
Krok 9:
Wymieszaj cebulę i kapustę.
Krok 10:
Kiedy ciasto się pojawi, zrób kulebyaka.
Krok 11:
Krok 12:
Posmaruj ubitym jajkiem.
Krok 13:
wlej mleko do rondla i podgrzej trochę. Następnie dodaj drożdże, cukier i sól i wszystko dokładnie wymieszaj. Sól i cukier powinny się całkowicie rozpuścić. Ale jeśli mleko jest gorące, drożdże stracą swoje właściwości, a ciasto nie wyrośnie. Przesiej mąkę pszenną do tego rondla z mlekiem i wymieszaj. Gotowe ciasto przenosimy na patelnię posypaną mąką i zamykamy pokrywką. Kapustę i cebulę myjemy i drobno siekamy, kapustę można pokroić w paski. Przygotowane ciasto dzielimy na małe kulki i pozostawiamy na stole na 5 minut, przykrywając ręcznikiem. Na patelni smażyć cebulę, dodać kapustę, sól i pieprz. Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. W tym czasie Rozgrzej piekarnik do 180-200 C. rozwałkuj ciasto na warstwę, dodaj ciepłe mięso mielone i rozłóż na blasze do pieczenia z natłuszczonym masłem lub olejem roślinnym. Następnie smarujemy kulebyak z ubitym jajkiem i pieczemy w temperaturze co najmniej 180 C. Ten przepis kulinarny jest łatwy do przygotowania, a jednocześnie okazuje się smacznym i satysfakcjonującym posiłkiem. Kulebiak z kapustą gotowy! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g