tort weselny

jasny i niezapomniany przepis na prawdziwą wielką tożsamość!
ReginaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 28 % 20 g
węglowodany 66 % 47 g
392 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 8 h

on i ona to pierwsza randka, pierwszy pocałunek, pierwsza deklaracja miłości, spotkanie z rodzicami i zabłąkana myśl: "dlaczego nie bierzemy ślubu?"I oto jest-wielka uroczystość, jedyna (nie dla wszystkich) i wyjątkowa (dotyczy wszystkich). Stoły wyginają się pod ciężarem jedzenia, wykorzystano wszystkie możliwe przepisy, aby zaskoczyć gości, a punktem kulminacyjnym jest wielopoziomowe ciasto. Gotowe ciasto nie jest takie złe, ale jeśli ktoś spróbuje upiec taki cud dla młodych w domu, możesz użyć tego przepisu na ciasto na wesele.
ciasto będzie składać się z kilku warstw. Przygotowujemy dwa rodzaje ciasta. Pierwsza opcja to beza. Ubij białka z cukrem granulowanym w bardzo stabilną pianę. Ogrzewamy piekarnik i pieczemy małymi pączkami na małym ogniu przez 10 minut.
opcja druga: w łaźni parowej ubij mieszany cukier granulowany, wódkę, jajka, płynny miód i proszek do pieczenia (zwykły proszek do pieczenia, ale pamiętaj o nazwie – przyda się). Do rozpuszczonej masy dodajemy posiekane orzechy i mąkę pszenną. Z powstałego ciasta pieczemy dwa ciasta o różnej średnicy.
ciasto warstwowe śmietaną: ubite mleko skondensowane z masłem. Drugi to krem. Cukier i mąkę miesza się z mlekiem i gotuje na małym ogniu. Masę schłodzić i ubić zmiękczonym masłem.
połącz części: posmaruj duże ciasto biszkoptowe kremem skondensowanym, rozłóż ciasto bezowe o mniejszej średnicy, budyń, biszkopt, mleko skondensowane, bezę. Cały tort przetwarzamy kremem, dekorujemy koronę figurami pary młodej (sprzedawanymi w sklepach), białą czekoladą, kawałkami owoców.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy