skład / składniki
metoda gotowania
on i ona to pierwsza randka, pierwszy pocałunek, pierwsza deklaracja miłości, spotkanie z rodzicami i zabłąkana myśl: "dlaczego nie bierzemy ślubu?"I oto jest-wielka uroczystość, jedyna (nie dla wszystkich) i wyjątkowa (dotyczy wszystkich). Stoły wyginają się pod ciężarem jedzenia, wykorzystano wszystkie możliwe przepisy, aby zaskoczyć gości, a punktem kulminacyjnym jest wielopoziomowe ciasto. Gotowe ciasto nie jest takie złe, ale jeśli ktoś spróbuje upiec taki cud dla młodych w domu, możesz użyć tego przepisu na ciasto na wesele.
ciasto będzie składać się z kilku warstw. Przygotowujemy dwa rodzaje ciasta. Pierwsza opcja to beza. Ubij białka z cukrem granulowanym w bardzo stabilną pianę. Ogrzewamy piekarnik i pieczemy małymi pączkami na małym ogniu przez 10 minut.
opcja druga: w łaźni parowej ubij mieszany cukier granulowany, wódkę, jajka, płynny miód i proszek do pieczenia (zwykły proszek do pieczenia, ale pamiętaj o nazwie – przyda się). Do rozpuszczonej masy dodajemy posiekane orzechy i mąkę pszenną. Z powstałego ciasta pieczemy dwa ciasta o różnej średnicy.
ciasto warstwowe śmietaną: ubite mleko skondensowane z masłem. Drugi to krem. Cukier i mąkę miesza się z mlekiem i gotuje na małym ogniu. Masę schłodzić i ubić zmiękczonym masłem.
połącz części: posmaruj duże ciasto biszkoptowe kremem skondensowanym, rozłóż ciasto bezowe o mniejszej średnicy, budyń, biszkopt, mleko skondensowane, bezę. Cały tort przetwarzamy kremem, dekorujemy koronę figurami pary młodej (sprzedawanymi w sklepach), białą czekoladą, kawałkami owoców.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g