skład / składniki
gotowanie krok po kroku
najpierw zajmijmy się przygotowaniem ciasta na ciasto. Aby to zrobić, umyj i obierz marchewki, a następnie zetrzyj je na drobnej tarce. Wymieszaj startą marchewkę z margaryną, cukrem, sodą i solą. Następnie dodaj wanilinę i wreszcie mąkę. Wymieszaj wszystkie te składniki i zagniataj ciasto.
teraz, gdy ciasto jest gotowe, podziel je na dwie połowy, Rozgrzej piekarnik i umieść tam ciasto, aby upiec ciasta.
zasadniczo do tego ciasta najlepiej nadaje się gotowane mleko skondensowane, jeśli nie, możesz użyć dżemu, a każdy dżem jest kwestią gustu. Jak gotować mleko skondensowane jest tematem osobnej rozmowy i zwykle operacja ta jest opisana w instrukcjach sabotażystów i przeprowadzana pod nadzorem sił mes. (Oczywiście żart, ale jest w nim trochę prawdy.)
gotowe ciasta smarujemy skondensowanym mlekiem lub dżemem. Na wierzchu ciasto należy udekorować kawałkami marchewki i posypać startymi orzechami włoskimi. Ciasto marchewkowe jest gotowe, smacznego. Teraz możesz zaskoczyć swoich gości tym pysznym ciastem z tak zwykłego warzywa jak marchewka.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g