ciasto marchewkowe z wanilią orzechy włoskie palce lizać

niezwykły przepis na ciasto na pewno ci się spodoba! Jeśli uważasz, że marchewka to tylko warzywo do zupy, mylisz się. Z marchewki możesz przygotować taki posiłek, który jest podawany na słodkim stole. Oto jeden z takich przepisów kulinarnych. W rezultacie otrzymamy pyszne ciasto, które jest również bardzo przydatne.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 5 g
tłuszcze 23 % 16 g
węglowodany 70 % 49 g
358 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Zetrzyj marchewki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wymieszaj z olejem

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj cukier

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Gotowe ciasto

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ułóż na blasze do pieczenia

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piec 20 min

  8. Krok 8:

    Krok 8.

najpierw zajmijmy się przygotowaniem ciasta na ciasto. Aby to zrobić, umyj i obierz marchewki, a następnie zetrzyj je na drobnej tarce. Wymieszaj startą marchewkę z margaryną, cukrem, sodą i solą. Następnie dodaj wanilinę i wreszcie mąkę. Wymieszaj wszystkie te składniki i zagniataj ciasto.
teraz, gdy ciasto jest gotowe, podziel je na dwie połowy, Rozgrzej piekarnik i umieść tam ciasto, aby upiec ciasta.
zasadniczo do tego ciasta najlepiej nadaje się gotowane mleko skondensowane, jeśli nie, możesz użyć dżemu, a każdy dżem jest kwestią gustu. Jak gotować mleko skondensowane jest tematem osobnej rozmowy i zwykle operacja ta jest opisana w instrukcjach sabotażystów i przeprowadzana pod nadzorem sił mes. (Oczywiście żart, ale jest w nim trochę prawdy.)
gotowe ciasta smarujemy skondensowanym mlekiem lub dżemem. Na wierzchu ciasto należy udekorować kawałkami marchewki i posypać startymi orzechami włoskimi. Ciasto marchewkowe jest gotowe, smacznego. Teraz możesz zaskoczyć swoich gości tym pysznym ciastem z tak zwykłego warzywa jak marchewka.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Mleko skondensowane z cukrem - 324   kcal/100g
  • Margaryna stołowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna kremowa - 720   kcal/100g
  • Margaryna mleczna - 743   kcal/100g
  • Margaryna niskotłuszczowa - 384   kcal/100g
  • Margaryna kanapkowa - 688   kcal/100g
  • Margaryna do pieczenia - 675   kcal/100g
  • Margaryna dietetyczna - 366   kcal/100g
  • Margaryna półtłusta 40 % - 415   kcal/100g
  • Margaryna - 720   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Wanilina - 288   kcal/100g
  • Soda spożywcza - 0   kcal/100g

Podobne przepisy