ciasto z jabłkami szybko
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc włącz piekarnik i podgrzej go do 180 stopni. Rozmrażamy mrożone ciasto francuskie kupione w sklepie. Możesz użyć kuchenki mikrofalowej. Rozwałkuj go i połóż na blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia. Boki muszą być wysokie. Ciasto wkładamy do lodówki na 10 minut .Obierz jabłka ze skóry. Wyjmujemy ciasto z lodówki i posypujemy połówkami migdałów, które mieszamy z cynamonem i cukrem. Bierzemy jedno jabłko i kroimy je w cienkie plasterki. Pokrywamy nimi migdałowy orzech. Pozostałe jabłka kroimy na 8 plasterków i kładziemy na wierzchu. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez pół godziny. Bierzemy wszystkie składniki do wypełnienia, mieszamy je. Możesz lekko ubić trzepaczką. Ciasto wyjmujemy z piekarnika. Wypełnij go powstałym wypełnieniem. Posyp go ponownie orzechami migdałowymi na wierzchu. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika w tej samej temperaturze. Piec przez 20-30 minut. Ciasto należy jeść, gdy ostygnie. Takie jedzenie dla prawdziwych smakoszy. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Skrobia - 320 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g