ciasto jabłkowe szybko

Czy tak fantastyczne ciasto można zrobić tak szybko? Ciasto jabłkowe można przygotować bardzo szybko. Wystarczy użyć następującego przepisu kulinarnego. Nie myśl, że jeśli jest szybki, okazuje się prosty i bez smaku. To ciasto jabłkowe jest nie tylko bardzo sycące, ale także piękne.
Maria KruusAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 3 g
tłuszcze 29 % 10 g
węglowodany 62 % 21 g
192 kcal
IG: 33 / 24 / 43

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

więc włącz piekarnik i podgrzej go do 180 stopni. Rozmrażamy mrożone ciasto francuskie kupione w sklepie. Możesz użyć kuchenki mikrofalowej. Rozwałkuj go i połóż na blasze do pieczenia lub naczyniu do pieczenia. Boki muszą być wysokie. Ciasto wkładamy do lodówki na 10 minut .Obierz jabłka ze skóry. Wyjmujemy ciasto z lodówki i posypujemy połówkami migdałów, które mieszamy z cynamonem i cukrem. Bierzemy jedno jabłko i kroimy je w cienkie plasterki. Pokrywamy nimi migdałowy orzech. Pozostałe jabłka kroimy na 8 plasterków i kładziemy na wierzchu. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy przez pół godziny. Bierzemy wszystkie składniki do wypełnienia, mieszamy je. Możesz lekko ubić trzepaczką. Ciasto wyjmujemy z piekarnika. Wypełnij go powstałym wypełnieniem. Posyp go ponownie orzechami migdałowymi na wierzchu. Ciasto ponownie wkładamy do piekarnika w tej samej temperaturze. Piec przez 20-30 minut. Ciasto należy jeść, gdy ostygnie. Takie jedzenie dla prawdziwych smakoszy. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Orzechy migdałowe - 609   kcal/100g
  • Cynamon - 247   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • Śmietanka 40% - 362   kcal/100g

Podobne przepisy