pieczona rzepa z szynką

dość egzotyczne danie - dla amatora. AHA, i rzadko gospodynie domowe używają rzepy w kuchni! W końcu ten piękny soczysty owoc zawiera wiele witamin C, olejków eterycznych i minerałów. Jak ważne jest to poza sezonem! Ogólnie rzecz biorąc, jedzenie z rzepy jest pyszne. Wybierz Zawsze żółty, płaski owoc z fioletową głową. I wskazane jest kupowanie dużych dyń zimą, ponieważ przechowują cały magazyn wszystkiego, co przydatne. A latem weź średniej wielkości, ponieważ smakują delikatniej niż duże. Pytasz – co gotować z rzepy? Tak, nadaje się nie tylko do sałatek! Jest gotowany i nadziewany, uzyskuje się z niego pyszne gulasze i zapiekanki. Dodaje się go do kapuśniaka zamiast ziemniaków. A nawet liście niektórych odmian rzepy są traktowane jako przyprawa Co więc przygotowaliśmy dla Ciebie jako przepis na rzepę? Proszę - " pieczona rzepa. Hattunaurit", który jest bardzo łatwy w przygotowaniu-cięcie rzepy zajmuje tylko 10 minut, a samo pieczenie zajmuje godzinę.
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 4 g
tłuszcze 9 % 1 g
węglowodany 55 % 6 g
48 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h 10 min
więc obierz nasze piękności. Wycinamy w nich w miejscu wierzchołków wgłębień. Drobno posiekaj szynkę. Następnie, po uprzednim nasmarowaniu DNA i ścian tych wgłębień masłem, wypełnij je kawałkami szynki i groszkiem. Nie zapomnij posolić i posmarować wierzch nadzienia masłem.

owinąć rzepę bardzo mocno ciastem lub folią. Pod warunkiem, że używasz ciasta, posmaruj je masłem. Wkładamy nasze danie do piekarnika i pieczemy je w temperaturze 225 °C. nawiasem mówiąc, zaleca się smarowanie skorupy teścia olejem podczas pieczenia.

Cóż, teraz już widzisz, że rzepa jest gotowa. Pozostaw je po piekarniku na chwilę przed podaniem. Chociaż wskazane jest, aby podawać je na ciepło do stołu.
i możesz udekorować danie drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Rzepa - 30   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Szynka Jelenia - 123   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy