pieczona rzepa z szynką
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
więc obierz nasze piękności. Wycinamy w nich w miejscu wierzchołków wgłębień. Drobno posiekaj szynkę. Następnie, po uprzednim nasmarowaniu DNA i ścian tych wgłębień masłem, wypełnij je kawałkami szynki i groszkiem. Nie zapomnij posolić i posmarować wierzch nadzienia masłem.
owinąć rzepę bardzo mocno ciastem lub folią. Pod warunkiem, że używasz ciasta, posmaruj je masłem. Wkładamy nasze danie do piekarnika i pieczemy je w temperaturze 225 °C. nawiasem mówiąc, zaleca się smarowanie skorupy teścia olejem podczas pieczenia.
Cóż, teraz już widzisz, że rzepa jest gotowa. Pozostaw je po piekarniku na chwilę przed podaniem. Chociaż wskazane jest, aby podawać je na ciepło do stołu.
i możesz udekorować danie drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
smacznego!
owinąć rzepę bardzo mocno ciastem lub folią. Pod warunkiem, że używasz ciasta, posmaruj je masłem. Wkładamy nasze danie do piekarnika i pieczemy je w temperaturze 225 °C. nawiasem mówiąc, zaleca się smarowanie skorupy teścia olejem podczas pieczenia.
Cóż, teraz już widzisz, że rzepa jest gotowa. Pozostaw je po piekarniku na chwilę przed podaniem. Chociaż wskazane jest, aby podawać je na ciepło do stołu.
i możesz udekorować danie drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Rzepa - 30 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Szynka Jelenia - 123 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g