skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Więc wygląda jak upiec suflet z kurczaka w piekarniku. Najpierw zajmijmy się najważniejszym składnikiem-kurczakiem. Uwolnij mięso z kurczaka ze skóry i kości, pokrój na duże kawałki, włóż do miski blendera i posiekaj na małe mięso mielone. Możesz przewijać dwa razy, aby suflet był bardziej przestronny. Możesz po prostu użyć fileta z kurczaka, biorąc 1 kilogram tego produktu.
Krok 2:
Obierz cebulę, pokrój na duże kawałki (cebulę na 2-3 części) i włóż do miski blendera. Zmiel go na niskich obrotach do stanu papkowatego.
Krok 3:
Posiekaną cebulę dodajemy do mielonego mięsa.
Krok 4:
Dodaj tłustą śmietanę i ciężką śmietanę, sól i pieprz do smaku.
Krok 5:
Wszystko dobrze ugniatamy. Nasza masa sufletu jest gotowa.
Krok 6:
Włóż mięso mielone do kokilek - możesz wziąć duże lub małe, w zależności od wielkości kotletów, które chcesz ugotować. Wziąłem średnie formy. Mam je silikonowe, ale są też inne opcje: formy teflonowe, aluminiowe, papierowe itp.
Krok 7:
Włóż Formy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20 minut.
Krok 8:
Podawaj z makaronem, puree ziemniaczanym, ryżem, kaszą gryczaną itp., obficie podlewając przystawkę utworzonym sokiem.
jestem pewien, że wiele młodych matek ma pytanie, jak bez zbędnych problemów zacząć przenosić dziecko do roku lub w pobliżu roku na dorosłe jedzenie. W końcu zawsze strasznie jest zaszkodzić dziecku, chcę ugotować takie danie, aby było nie tylko tak bezpieczne, jak to możliwe, ale także przydatne. Na takie okazje poleciłam Ci kulinarny przepis na suflet z kurczaka, który moja kuzynka przygotowuje dla swojej córki. Bardzo udany przepis, który nie będzie wymagał dużo czasu, z wyjątkiem krojenia kurczaka, biorąc pod uwagę, że ten proces nie jest prosty. Chociaż możesz wziąć filet z kurczaka, a wtedy wszystko pójdzie znacznie szybciej.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g