skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Łowimy szczupaka 1 kg i 1 kg
Krok 2:
Myjemy i oczyszczamy z łusek
Krok 3:
Cóż, jak zawsze kroję dużą rybę na wierzchu chreptu (aby tłuszcz i sok z warzyw nie spływały na blachę do pieczenia, ale pozostały w rybie, okazuje się bardziej soczyste
Krok 4:
Tak
Krok 5:
Zostawiamy kawior i wątrobę, przydadzą się nam !
Krok 6:
Teraz zajmijmy się warzywami: 1 marchewka na tarce
Krok 7:
Drobno posiekaj paprykę
Krok 8:
1 drobno pokrój cebulę
Krok 9:
1 pomidor też
Krok 10:
Drobno posiekaj wątrobę, usuń folię z kawioru widelcem
Krok 11:
Przenieś wszystko do dużej miski, dodaj sól, pieprz, trochę koperku i dodaj 200 g kwaśnej śmietany
Krok 12:
Wszystko dokładnie wymieszaj
Krok 13:
Teraz przygotowujemy blachę do pieczenia: posmaruj masłem, włóż papier do pieczenia, posmaruj go również olejem
Krok 14:
Kładziemy tam nasze piękności, głowy nie zostały usunięte, musiałem je odciąć
Krok 15:
Rozłóż warzywa równomiernie na rybach
Krok 16:
Na wierzch posyp tartym serem
Krok 17:
I wyślij do piekarnika nagrzanego do 170-190 stopni przez 40 minut.
Krok 18:
Oto takie piękno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g