szczupak pieczony w piekarniku ze śmietaną i warzywami

gotuj - a będziesz niesamowity ze smaku, sprawdź! trzeba gotować i smakować. oryginalny sposób cięcia dużych ryb
sharanAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 82 % 14 g
tłuszcze 12 % 2 g
węglowodany 6 % 1 g
84 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Łowimy szczupaka 1 kg i 1 kg

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Myjemy i oczyszczamy z łusek

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Cóż, jak zawsze kroję dużą rybę na wierzchu chreptu (aby tłuszcz i sok z warzyw nie spływały na blachę do pieczenia, ale pozostały w rybie, okazuje się bardziej soczyste

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Tak

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zostawiamy kawior i wątrobę, przydadzą się nam !

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz zajmijmy się warzywami: 1 marchewka na tarce

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Drobno posiekaj paprykę

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    1 drobno pokrój cebulę

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    1 pomidor też

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Drobno posiekaj wątrobę, usuń folię z kawioru widelcem

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Przenieś wszystko do dużej miski, dodaj sól, pieprz, trochę koperku i dodaj 200 g kwaśnej śmietany

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wszystko dokładnie wymieszaj

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Teraz przygotowujemy blachę do pieczenia: posmaruj masłem, włóż papier do pieczenia, posmaruj go również olejem

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Kładziemy tam nasze piękności, głowy nie zostały usunięte, musiałem je odciąć

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż warzywa równomiernie na rybach

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Na wierzch posyp tartym serem

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    I wyślij do piekarnika nagrzanego do 170-190 stopni przez 40 minut.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Oto takie piękno.

smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g

Podobne przepisy