pieczony plamiak w piekarniku
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój cebulę. Podpalamy patelnię, wlewamy olej. Włóż cebulę, gotuj na wolnym ogniu przez 3-5 minut.
Krok 2:
Trzy marchewki na grubej tarce, dodaj do cebuli. W tym samym czasie (lub wcześniej) obieramy ziemniaki, ryby.
Krok 3:
Przygotuj sok pomidorowy: włóż 2 łyżki do wody.l pasta pomidorowa, łyżeczka cukru, trochę czarnego mielonego pieprzu.
Krok 4:
Połóż kawałki ryby na arkuszu, połóż ziemniaki na wierzchu. Następna warstwa to duszona cebula z marchewką. Wszystko to podlewamy sokiem pomidorowym. Wkładamy do piekarnika w temperaturze t 180-200° na godzinę. Gotowość sprawdzamy pod kątem miękkości ziemniaków, ponieważ ryba będzie gotowa za 45&039;. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Plamiak - 90 kcal/100g