skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Potrzebne produkty. Gotowałam bez sera. Nie miałem kaszy manny i wziąłem bulgur.
Krok 2:
Najpierw robimy ciasto na naleśniki z cukinii. Zetrzyj cukinię na drobnej tarce.
Krok 3:
Dodaj jajka, wymieszaj.
Krok 4:
Włóż łyżkę kwaśnej śmietany, cztery łyżki kaszy manny, sól, przyprawy, zioła, czosnek. Mieszać. Następnie dodaj mąkę, aż uzyskasz gęste ciasto, jak na naleśnikach. Odstawiamy, aby płatki puchły-15 minut.
Krok 5:
Teraz jest najtrudniejsza część-smażyć naleśniki z cukinii. Do tego potrzebna jest patelnia do naleśników o małej średnicy. Rozgrzej patelnię, wlej trochę oleju, włóż łyżkę ciasta i rozprowadź ją na patelni szpatułką. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez kilka minut, aby ciasto chwyciło się i zarumieniło.
Krok 6:
Ostrożnie odwróć na drugą stronę i usmaż trochę mniej. Jeśli mocno upieczesz, naleśnik nie zwinie się później. W ten sposób smażymy sześć naleśników. Odstawiamy je do ostygnięcia.
Krok 7:
Filet z kurczaka przechodzi przez maszynkę do mięsa wraz z połową cebuli, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.
Krok 8:
Zmielić drugą połowę cebuli i pieprzu i pozostawić na niewielkiej ilości oleju do miękkości.
Krok 9:
Teraz robimy bułki. Po stronie, która jest bardziej usmażona, kładziemy mięso mielone, rozprowadzamy je cienką warstwą; na wierzch kładziemy mieszankę cebuli i pieprzu; owinąć.
Krok 10:
Przygotowane bułki układamy w naczyniu do pieczenia.
Krok 11:
Smarujemy grubą warstwą kwaśnej śmietany i wkładamy do gorącego piekarnika (190 stopni) na czterdzieści minut.
Krok 12:
Jeśli chcesz, możesz posypać startym serem na wierzchu lub dodać go do śmietany. Nie zrobiłam tego i wyszło tak pysznie!
Krok 13:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Ser "Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g