bułki z cukinii z filetem z kurczaka i warzywami w piekarniku

pyszny, zdrowy i piękny obiad z naszej ulubionej cukinii! Bardzo smaczne, delikatne i pachnące! Jest również piękny i niskokaloryczny - ogólnie rzecz biorąc, te same zalety tego oryginalnego dania! Mój mąż, wielki fan cukinii, po prostu uwielbia te bułki. Spróbuj I ty! Ponieważ danie jest czasochłonne, lepiej przygotować je w dzień wolny.
IrinaprymoczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 10 g
tłuszcze 25 % 6 g
węglowodany 33 % 8 g
116 kcal
IG: 43 / 29 / 29

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Potrzebne produkty. Gotowałam bez sera. Nie miałem kaszy manny i wziąłem bulgur.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Najpierw robimy ciasto na naleśniki z cukinii. Zetrzyj cukinię na drobnej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj jajka, wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż łyżkę kwaśnej śmietany, cztery łyżki kaszy manny, sól, przyprawy, zioła, czosnek. Mieszać. Następnie dodaj mąkę, aż uzyskasz gęste ciasto, jak na naleśnikach. Odstawiamy, aby płatki puchły-15 minut.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Teraz jest najtrudniejsza część-smażyć naleśniki z cukinii. Do tego potrzebna jest patelnia do naleśników o małej średnicy. Rozgrzej patelnię, wlej trochę oleju, włóż łyżkę ciasta i rozprowadź ją na patelni szpatułką. Smażyć na umiarkowanym ogniu przez kilka minut, aby ciasto chwyciło się i zarumieniło.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ostrożnie odwróć na drugą stronę i usmaż trochę mniej. Jeśli mocno upieczesz, naleśnik nie zwinie się później. W ten sposób smażymy sześć naleśników. Odstawiamy je do ostygnięcia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Filet z kurczaka przechodzi przez maszynkę do mięsa wraz z połową cebuli, sól, pieprz i dobrze wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zmielić drugą połowę cebuli i pieprzu i pozostawić na niewielkiej ilości oleju do miękkości.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Teraz robimy bułki. Po stronie, która jest bardziej usmażona, kładziemy mięso mielone, rozprowadzamy je cienką warstwą; na wierzch kładziemy mieszankę cebuli i pieprzu; owinąć.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Przygotowane bułki układamy w naczyniu do pieczenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Smarujemy grubą warstwą kwaśnej śmietany i wkładamy do gorącego piekarnika (190 stopni) na czterdzieści minut.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Jeśli chcesz, możesz posypać startym serem na wierzchu lub dodać go do śmietany. Nie zrobiłam tego i wyszło tak pysznie!

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Ser "Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser "Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g

Podobne przepisy