skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak po prostu zrobić soczyste ciasto z galaretką z kapustą na kefirze, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do pieczenia pikantnego ciasta z kapustą w piekarniku.
Krok 2:
Aby przygotować nadzienie, weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i rozłóż jedną główkę wstępnie drobno posiekanej cebuli, którą następnie od czasu do czasu mieszając smaż na średniej temperaturze pieca.
Krok 3:
Posiekaj dość małą słomkę trzysta pięćdziesiąt gramów białej kapusty i włóż do obszernej miski.
Krok 4:
Dodaj drobno posiekaną zieleninę koperkową do miski z posiekaną kapustą do smaku.
Krok 5:
Dodaj jeden ząbek czosnku, który przeszedł przez prasę, na patelnię z cebulą i mieszając, smaż cebulę z czosnkiem przez kolejne dwie minuty.
Krok 6:
Wlej jedną trzecią łyżeczki soli do miski z kapustą i dokładnie ugniataj kapustę rękami przez cztery minuty.
Krok 7:
Dodaj zmielony czarny pieprz do miski z kapustą do smaku, a następnie włóż do niej czosnek smażony z cebulą i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 8:
Weź głęboką miskę i rozbij do niej cztery jaja kurze, a następnie wlej do niej jedną trzecią łyżeczki soli, a następnie dodaj jedną trzecią łyżeczki cukru, aby uzyskać pikantność i kolor.
Krok 9:
Dokładnie wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 10:
Weź drobne sito i przesiej do miski z masą jajeczną sto siedemdziesiąt gramów mąki pszennej premium, a następnie dodaj do niej pół łyżeczki proszku do pieczenia.
Krok 11:
Dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.
Krok 12:
Wlej trzysta mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do wspólnej miski.
Krok 13:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce do uzyskania pożądanej konsystencji ciasta, które następnie odstaw na około piętnaście minut.
Krok 14:
Po upływie czasu weź odpowiednią formę i posmaruj ją odrobiną oleju roślinnego, a następnie włóż do niej połowę przygotowanego ciasta.
Krok 15:
Rozłóż wcześniej przygotowane nadzienie z kapusty w formie na wierzchu ciasta równomierną warstwą.
Krok 16:
Rozłóż pozostałe ciasto w formie na wierzchu warstwy kapusty.
Krok 17:
P rozłóż ciasto w formie równomierną warstwą, a następnie włóż formę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni i piecz ciasto przez około trzydzieści do trzydziestu pięciu minut.
Krok 18:
Po upływie czasu uwolnij przygotowane ciasto z formy i rozłóż na talerzu.
Krok 19:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na dość szybki przepis na przygotowanie galaretowatego ciasta z nadzieniem z kapusty w piekarniku! Obfite, delikatne i cudownie bujne ciasto z kapusty na kefirze spodoba się każdemu bez wyjątku ze względu na wspaniały i nieporównywalny smak! Taki prosty i łatwy przepis zawsze pomaga w sytuacjach, gdy chcesz pospiesznie pysznego ciasta maślanego. Gotowane ciasto z nadzieniem z jarmużu świetnie komponuje się z każdym gorącym daniem! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g