galaretowate ciasto z kapusty bez drożdży

soczyste pikantne wypieki z niedrogich produktów budżetowych! Dość prosty i szybki przepis na przygotowanie pikantnego ciasta galaretowego na kefirze z nadzieniem z białej kapusty, który mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 5 g
tłuszcze 24 % 6 g
węglowodany 56 % 14 g
113 kcal
IG: 29 / 0 / 71

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak po prostu zrobić soczyste ciasto z galaretką z kapustą na kefirze, które bez wątpienia spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do pieczenia pikantnego ciasta z kapustą w piekarniku.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować nadzienie, weź patelnię i umieść ją na włączonym piecu, a następnie wlej do niej dwie łyżki oleju roślinnego i rozłóż jedną główkę wstępnie drobno posiekanej cebuli, którą następnie od czasu do czasu mieszając smaż na średniej temperaturze pieca.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Posiekaj dość małą słomkę trzysta pięćdziesiąt gramów białej kapusty i włóż do obszernej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj drobno posiekaną zieleninę koperkową do miski z posiekaną kapustą do smaku.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj jeden ząbek czosnku, który przeszedł przez prasę, na patelnię z cebulą i mieszając, smaż cebulę z czosnkiem przez kolejne dwie minuty.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wlej jedną trzecią łyżeczki soli do miski z kapustą i dokładnie ugniataj kapustę rękami przez cztery minuty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dodaj zmielony czarny pieprz do miski z kapustą do smaku, a następnie włóż do niej czosnek smażony z cebulą i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Weź głęboką miskę i rozbij do niej cztery jaja kurze, a następnie wlej do niej jedną trzecią łyżeczki soli, a następnie dodaj jedną trzecią łyżeczki cukru, aby uzyskać pikantność i kolor.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dokładnie wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Weź drobne sito i przesiej do miski z masą jajeczną sto siedemdziesiąt gramów mąki pszennej premium, a następnie dodaj do niej pół łyżeczki proszku do pieczenia.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dobrze wymieszaj mikserem wszystkie składniki w misce, aż będą gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej trzysta mililitrów kefiru o temperaturze pokojowej do wspólnej miski.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki w misce do uzyskania pożądanej konsystencji ciasta, które następnie odstaw na około piętnaście minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po upływie czasu weź odpowiednią formę i posmaruj ją odrobiną oleju roślinnego, a następnie włóż do niej połowę przygotowanego ciasta.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż wcześniej przygotowane nadzienie z kapusty w formie na wierzchu ciasta równomierną warstwą.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Rozłóż pozostałe ciasto w formie na wierzchu warstwy kapusty.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    P rozłóż ciasto w formie równomierną warstwą, a następnie włóż formę do piekarnika nagrzanego do stu osiemdziesięciu stopni i piecz ciasto przez około trzydzieści do trzydziestu pięciu minut.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Po upływie czasu uwolnij przygotowane ciasto z formy i rozłóż na talerzu.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na dość szybki przepis na przygotowanie galaretowatego ciasta z nadzieniem z kapusty w piekarniku! Obfite, delikatne i cudownie bujne ciasto z kapusty na kefirze spodoba się każdemu bez wyjątku ze względu na wspaniały i nieporównywalny smak! Taki prosty i łatwy przepis zawsze pomaga w sytuacjach, gdy chcesz pospiesznie pysznego ciasta maślanego. Gotowane ciasto z nadzieniem z jarmużu świetnie komponuje się z każdym gorącym daniem! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Kefir tłusty - 62   kcal/100g
  • Kefir 1% tłuszczu - 38   kcal/100g
  • Kefir beztłuszczowy - 30   kcal/100g
  • Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45   kcal/100g
  • Kefir 2,5% tłuszczu - 53   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Kapusta biała - 28   kcal/100g
  • Kapusta biała gotowana - 21   kcal/100g
  • Proszek do pieczenia ciasta - 79   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g

Podobne przepisy