suflet z rybą i gałką muszkatołową pieczony
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Przetwarzamy chude ryby (możesz użyć side), pozbywamy się kości i gotujemy na parze przez 7 minut. Demontujemy go na małe kawałki
Krok 3:
Oddzielnie w pojemniku wbijamy żółtka
Krok 4:
Wlewamy do nich mleko
Krok 5:
Ubij mikserem
Krok 6:
I napełnij rybę ubitymi żółtkami i mlekiem.
Krok 7:
Sól ryb,
Krok 8:
Posyp gałką muszkatołową (na czubku noża) wlej mleko.
Krok 9:
Mieszamy
Krok 10:
Aby nadać potrawie lekkość, ubij mocno schłodzone białka mikserem lub trzepaczką na mocną pianę.
Krok 11:
Wiewiórki delikatnie mieszają się z rybą.
Krok 12:
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Formę sufletu smarujemy tłuszczem i napełniamy.
Krok 13:
Czekamy dokładnie 30 minut i podajemy.
Krok 14:
Nasz dietetyczny suflet rybny jest gotowy!
Krok 15:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g