suflet z rybą i gałką muszkatołową pieczony

miłośnicy ryb zostaną podbici! Prosty cudowny przepis! Walka ze sobą to najbardziej beznadziejna sprawa. Jeśli jesteś na diecie i próbujesz ją zmiażdżyć, powodzenia. Siła woli nie jest potrzebna do nie jedzenia, ale tylko do zmiany diety. Zastąpienie wysokokalorycznego jedzenia zdrowymi, ale nie mniej smacznymi produktami jest w twojej mocy. Najważniejsze jest, aby nie poddawać się i kochać siebie w procesie diety takim, jakim jesteś w tej chwili. Jedna uwaga, Jedzenie dla niemowląt i jedzenie dla chorych żołądków mogą być całkiem odpowiednie dla diety. A jednak musisz jeść różnorodnie. Suflet rybny idealnie wpasuje się w Twoją kolekcję przepisu na dietetyczne jedzenie.
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 8 g
tłuszcze 42 % 8 g
węglowodany 16 % 3 g
117 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przetwarzamy chude ryby (możesz użyć side), pozbywamy się kości i gotujemy na parze przez 7 minut. Demontujemy go na małe kawałki

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Oddzielnie w pojemniku wbijamy żółtka

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlewamy do nich mleko

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ubij mikserem

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    I napełnij rybę ubitymi żółtkami i mlekiem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Sól ryb,

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Posyp gałką muszkatołową (na czubku noża) wlej mleko.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mieszamy

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Aby nadać potrawie lekkość, ubij mocno schłodzone białka mikserem lub trzepaczką na mocną pianę.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wiewiórki delikatnie mieszają się z rybą.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Formę sufletu smarujemy tłuszczem i napełniamy.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Czekamy dokładnie 30 minut i podajemy.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Nasz dietetyczny suflet rybny jest gotowy!

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy