skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko zrobić francuskie ciasteczka Macaron z mielonych migdałów, białek jaj i cukru z kremem czekoladowo-maślanym, które z pewnością przypadną do gustu wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty do przygotowania popularnego wyrobu cukierniczego po francusku.
Krok 2:
Aby przygotować ciasto migdałowe, weź miskę objętościową i wlej do niej sto dwadzieścia pięć gramów mąki migdałowej, a następnie weź drobne sito i przesiej sto dwadzieścia pięć gramów cukru pudru do miski, a następnie dobrze wymieszaj suche składniki.
Krok 3:
Dodaj czterdzieści pięć gramów białka jaja do wspólnej miski, z jednego dużego jaja kurzego.
Krok 4:
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki w misce i zagniataj ciasto migdałowe.
Krok 5:
Aby przygotować syrop cukrowy, weź rondel i wlej do niego sto dwadzieścia pięć gramów cukru, a następnie dodaj do niego czterdzieści mililitrów wody, szczyptę kwasu cytrynowego i umieść go na kuchence, a następnie ustaw go na średnią temperaturę i ugotuj syrop cukrowy, którego temperatura wrzenia powinna osiągnąć sto dwadzieścia stopni.
Krok 6:
Weź głęboką miskę i wlej do niej czterdzieści pięć gramów białka jaja, a następnie ubij białka na niskich obrotach miksera i wlej przygotowany syrop cukrowy do miski cienkim strumieniem, najlepiej na ścianę miski.
Krok 7:
Gdy cały syrop zostanie wlany do rondla, zwiększ prędkość miksera i ubij bezę, aż ostygnie i ugotuje się, gdy będzie gładka i bardzo błyszcząca.
Krok 8:
Dodaj jedną łyżkę barwnika do miski z gotowaną włoską bezą i dobrze wymieszaj.
Krok 9:
Rozłóż bezę przygotowaną z barwnikiem w trzech krokach w misce z ciastem migdałowym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki razem, aż będą gładkie.
Krok 10:
Rozłóż przygotowane ciasto w torbie cukierniczej i uformuj puste miejsca na ciasteczka, wyciskając wymaganą ilość ciasta na blachę do pieczenia, którą wcześniej przykryłeś pergaminem.
Krok 11:
Blachę do pieczenia z półfabrykatami należy kilkakrotnie podnieść i lekko uderzyć o stół, aby nadmiar powietrza wydostał się z półfabrykatów, a następnie pozostawić blachę do pieczenia na czterdzieści do czterdziestu pięciu minut na stole.
Krok 12:
Po upływie czasu włóż blachę do pieczenia z ciasteczkami do piekarnika nagrzanego do stu czterdziestu stopni i piecz ciasteczka przez dwanaście do piętnastu minut.
Krok 13:
Po piętnastu minutach połóż pergamin z gotowanymi ciasteczkami na stole i pozwól wypiekom ostygnąć przez chwilę.
Krok 14:
Aby zrobić czekoladowy ganache, weź patelnię i wlej do niej pięćdziesiąt mililitrów śmietany, którą następnie podgrzej na kuchence, a następnie włóż sto osiemdziesiąt gramów białej czekolady na kawałki.
Krok 15:
Rozłóż dwadzieścia gramów zmiękczonego masła na patelni i dobrze wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki w misce, aż uzyskasz gładką kremową czekoladę.
Krok 16:
Dodaj jedną miarkę barwnika do rondla z kremem czekoladowym i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie weź głęboką miskę i wlej do niej zabarwiony krem.
Krok 17:
Napełnij worek do szprycowania gotowanym kremem i wyciśnij odpowiednią ilość kremu na ciasteczka.
Krok 18:
Przykryj ciasteczka kremem kolejnymi ciasteczkami, a francuskie ciasto Macaron jest gotowe do spożycia.
Krok 19:
Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Ciesz się apetytem i serdeczną herbatą dla wszystkich!
zwracamy uwagę na przepis na dość szybkie przygotowanie wspaniałych makaroników Macaron-Macaron z kremem czekoladowym i świeżą śmietaną po francusku. Jeśli chcesz spróbować deseru godnego królowej, koniecznie przygotuj luksusowe, nienagannie smaczne i zaskakująco delikatne ciasteczka na mące migdałowej z białkami jaj i cukrem pudrem z włoską bezą i kremem czekoladowym! Proponowany przepis pomoże nawet początkującym kucharzom łatwo i szybko przygotować wyjątkowy, wyrafinowany deser dla prawdziwych smakoszy-wspaniałe ciasteczka makaronowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g
- Biała czekolada - 554 kcal/100g
- Barwnik spożywczy - 0 kcal/100g
- Mąka migdałowa - 560 kcal/100g