bułeczki drożdżowe z topionym serem
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do ciepłego(nie gorącego) mleka dodano drożdże i cukier. Dałam drożdże, że tak powiem & quot;ożywają & quot;, dodałam masło i mąkę. Ugniatałem nie strome ciasto.
Krok 2:
Dało ciasto do wyrośnięcia, a następnie podzieliło je na 10 kawałków.
Krok 3:
Ser jest potrzebny jak do hamburgerów.
Krok 4:
Każdy kawałek jest cienko rozwałkowany (o grubości 2-3 mm) w prostokąt. Musisz rozwałkować na stole natłuszczonym olejem roślinnym. Połóż ser na jednej krawędzi.
Krok 5:
Zaczynając od dolnej krawędzi, zacząłem zwijać "rolkę".(nie ciasno!) Krawędzie najlepiej uszczypnąć, bo u mnie w niektórych ser wyciekł.
Krok 6:
Połóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostaw je na 10 minut. Posmaruj żółtkiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 15-20 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g