Curly puffs Sugar

chrupiące loki z ciasta francuskiego! Pyszne i szybkie! Przepis jest dobry, ponieważ stosuje się gotowe ciasto, a czas gotowania loków cukrowych jest znacznie skrócony. W krótkim czasie i minimum produktów można przygotować wiele pysznych wypieków.
MariaSAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 6 % 4 g
tłuszcze 28 % 19 g
węglowodany 66 % 44 g
370 kcal
IG: 0 / 59 / 41

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj niezbędne produkty do przygotowania loków z ciasta francuskiego z cukrem. Będziesz potrzebował ciasta francuskiego. Możesz użyć dowolnego, wziąłem bez drożdży. Będziesz także potrzebował trochę cukru pudru i trochę wody.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ciasto francuskie należy rozmrozić. Lekko odkurzyć powierzchnię stołu mąką pszenną. Delikatnie rozwiń warstwę rozmrożonego ciasta francuskiego.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Rozwałkuj trochę ciasto wałkiem do ciasta, aby było cieńsze, ale bez fanatyzmu. Ciasto powinno mieć grubość około 1-2 mm

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Posyp ciasto cukrem i delikatnie zwiń krawędzie do środka z jednej i drugiej strony. Skręciłam z szerszej strony. W przekroju uzyskuje się oryginalne loki-rodzaj & quot; uszy & quot; lub & quot; rogi jagnięce & quot;.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zwilż lekko powstałe & quot; bułki & quot; wodą i pokrój na kawałki o grubości około 1 cm.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyłóż blachę do pieczenia dobrej jakości papierem do pieczenia i ułóż puste miejsca. Staraj się układać je w pewnej odległości od siebie, ponieważ ciasto zwiększy swoją objętość podczas pieczenia.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Włóż lokówki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz, aż będą apetyczne zrumienione. Dokładny czas gotowania zależy od konkretnego ciasta (patrz instrukcja na opakowaniu), ale jest to około 15-25 minut. Wyjmij gotowe loki z piekarnika i ostudź, wyjmij z blachy do pieczenia i podawaj. Smacznego!

wraz z cukrem warstwę ciasta francuskiego można posypać mielonym cynamonem, posiekanymi orzechami. Loki staną się jeszcze smaczniejsze i bardziej apetyczne.
okazuje się pyszne, jeśli gotowe produkty są małe. Przygotowanie takich loków zajmie trochę więcej czasu, ale wynik jest tego wart. Takie loki latają jak nasiona!
im lepsze i bardziej naturalne będzie ciasto francuskie, tym smaczniejsze i zdrowsze będą gotowe loki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy