skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj niezbędne produkty do przygotowania loków z ciasta francuskiego z cukrem. Będziesz potrzebował ciasta francuskiego. Możesz użyć dowolnego, wziąłem bez drożdży. Będziesz także potrzebował trochę cukru pudru i trochę wody.
Krok 2:
Ciasto francuskie należy rozmrozić. Lekko odkurzyć powierzchnię stołu mąką pszenną. Delikatnie rozwiń warstwę rozmrożonego ciasta francuskiego.
Krok 3:
Rozwałkuj trochę ciasto wałkiem do ciasta, aby było cieńsze, ale bez fanatyzmu. Ciasto powinno mieć grubość około 1-2 mm
Krok 4:
Posyp ciasto cukrem i delikatnie zwiń krawędzie do środka z jednej i drugiej strony. Skręciłam z szerszej strony. W przekroju uzyskuje się oryginalne loki-rodzaj & quot; uszy & quot; lub & quot; rogi jagnięce & quot;.
Krok 5:
Zwilż lekko powstałe & quot; bułki & quot; wodą i pokrój na kawałki o grubości około 1 cm.
Krok 6:
Wyłóż blachę do pieczenia dobrej jakości papierem do pieczenia i ułóż puste miejsca. Staraj się układać je w pewnej odległości od siebie, ponieważ ciasto zwiększy swoją objętość podczas pieczenia.
Krok 7:
Włóż lokówki do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz, aż będą apetyczne zrumienione. Dokładny czas gotowania zależy od konkretnego ciasta (patrz instrukcja na opakowaniu), ale jest to około 15-25 minut. Wyjmij gotowe loki z piekarnika i ostudź, wyjmij z blachy do pieczenia i podawaj. Smacznego!
wraz z cukrem warstwę ciasta francuskiego można posypać mielonym cynamonem, posiekanymi orzechami. Loki staną się jeszcze smaczniejsze i bardziej apetyczne.
okazuje się pyszne, jeśli gotowe produkty są małe. Przygotowanie takich loków zajmie trochę więcej czasu, ale wynik jest tego wart. Takie loki latają jak nasiona!
im lepsze i bardziej naturalne będzie ciasto francuskie, tym smaczniejsze i zdrowsze będą gotowe loki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g