skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki do pieczenia ciasteczek owsianych z rodzynkami. Jeśli chcesz ugotować bardzo niskokaloryczny produkt o niskiej zawartości tłuszczu, który byłby odpowiedni do spożycia podczas uprawiania sportu, możesz wykluczyć cukier z produktów, zastąpić jaja kurze białkiem, masło białkiem. Jeśli chcesz pyszne ciasteczka owsiane z rodzynkami z naturalnych produktów do herbaty, możesz nie ograniczać swojej wyobraźni w dodawaniu składników.
Krok 2:
Rodzynki lepiej wziąć mały rozmiar, bez pięknego połysku, taki produkt jest bardziej naturalny i zdrowy. Rodzynki dokładnie umyj bieżącą wodą, włóż do innej miski, zalej wrzącą wodą, pozwól jej pęcznieć, wystarczy pozostawić w wodzie na 15 minut. Następnie spuść wodę, rodzynki można ponownie umyć.
Krok 3:
Jeśli płatki zbożowe są typu "EXTRA", nie można ich myć, są już przygotowane do spożycia. Myjemy płatki owsiane, wkładamy do głębokiej miski, napełniamy gorącą wodą, aby ledwo zakrywała zawartość miski. Masło topi się w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej.
Krok 4:
Spuść wodę z kubka z płatkami owsianymi. Dodaj rodzynki do płatków owsianych, szczyptę soli, kroplę rozcieńczonej sukralozy. Jeśli włożysz cukier, wystarczy pół łyżeczki. Wbij jajko kurze i wlej stopione masło. Mieszaj masę, aż uzyskasz jednorodną konsystencję.
Krok 5:
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przykryj blachę do pieczenia pergaminem.
Krok 6:
Rozłóż ciasto na pergaminie łyżką stołową, pozostawiając dość szeroką przestrzeń między ciasteczkami, ponieważ podczas pieczenia zwiększy się i rozłoży na boki.
Krok 7:
Piecz ciasteczka w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Ostrożnie usuń ciasteczka z pergaminu, pozwól mu lekko ostygnąć i stwardnieć i podawaj z herbatą, kawą lub mlekiem. Miłego picia herbaty!
weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Płatki owsiane - 305 kcal/100g
- Herkules surowy - 390 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Słodzik - 20 kcal/100g