ciasteczka owsiane z sukralozą i rodzynkami

pyszne, zdrowe i niskokaloryczne ciasteczka do herbaty. Na herbatę zawsze chcesz czegoś smacznego i słodkiego. Ale wiele kobiet odmawia sobie tych małych radości, bojąc się o swoją figurę. Istnieją jednak słodycze, które nie tylko nie szkodzą sylwetce, ale wręcz przeciwnie, są niezbędne dla organizmu, zwłaszcza podczas uprawiania sportu. Na przykład ciasteczka owsiane. W swoim składzie te ciasteczka zawierają węglowodany, które są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania ludzkiego ciała, dostarczają mu energii, ale nie są odkładane na szkodliwy tłuszcz.
SnezhanaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 9 g
tłuszcze 17 % 12 g
węglowodany 71 % 51 g
292 kcal
IG: 0 / 100 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 50 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj składniki do pieczenia ciasteczek owsianych z rodzynkami. Jeśli chcesz ugotować bardzo niskokaloryczny produkt o niskiej zawartości tłuszczu, który byłby odpowiedni do spożycia podczas uprawiania sportu, możesz wykluczyć cukier z produktów, zastąpić jaja kurze białkiem, masło białkiem. Jeśli chcesz pyszne ciasteczka owsiane z rodzynkami z naturalnych produktów do herbaty, możesz nie ograniczać swojej wyobraźni w dodawaniu składników.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rodzynki lepiej wziąć mały rozmiar, bez pięknego połysku, taki produkt jest bardziej naturalny i zdrowy. Rodzynki dokładnie umyj bieżącą wodą, włóż do innej miski, zalej wrzącą wodą, pozwól jej pęcznieć, wystarczy pozostawić w wodzie na 15 minut. Następnie spuść wodę, rodzynki można ponownie umyć.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Jeśli płatki zbożowe są typu "EXTRA", nie można ich myć, są już przygotowane do spożycia. Myjemy płatki owsiane, wkładamy do głębokiej miski, napełniamy gorącą wodą, aby ledwo zakrywała zawartość miski. Masło topi się w łaźni wodnej lub w kuchence mikrofalowej.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Spuść wodę z kubka z płatkami owsianymi. Dodaj rodzynki do płatków owsianych, szczyptę soli, kroplę rozcieńczonej sukralozy. Jeśli włożysz cukier, wystarczy pół łyżeczki. Wbij jajko kurze i wlej stopione masło. Mieszaj masę, aż uzyskasz jednorodną konsystencję.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Przykryj blachę do pieczenia pergaminem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Rozłóż ciasto na pergaminie łyżką stołową, pozostawiając dość szeroką przestrzeń między ciasteczkami, ponieważ podczas pieczenia zwiększy się i rozłoży na boki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Piecz ciasteczka w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Ostrożnie usuń ciasteczka z pergaminu, pozwól mu lekko ostygnąć i stwardnieć i podawaj z herbatą, kawą lub mlekiem. Miłego picia herbaty!

weź pod uwagę, że każdy ma inne piekarniki. Temperatura i czas gotowania mogą różnić się od wskazanych w przepisie. Aby każde upieczone danie odniosło sukces, skorzystaj z przydatnych informacji o cechach piekarników !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Rodzynki - 280   kcal/100g
  • Kiszmisz - 279   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Płatki owsiane - 305   kcal/100g
  • Herkules surowy - 390   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Słodzik - 20   kcal/100g

Podobne przepisy