skład / składniki
metoda gotowania
do przygotowania ciasta potrzebujesz minimum produktów:
1. Wlej ciepłe mleko do miski, dodaj cukier i drożdże.
2. Wymieszaj i pozostaw, aby utworzyć piankową czapkę.
3. Po 15-20 minutach wyjmujemy gotowe ciasto, przesiewamy do niego mąkę,wlewamy olej roślinny, sól.
4. Zagnieść ciasto. Powinien być delikatny, miękki, elastyczny. Pozostaw w cieple na około 60 minut.
nadzieniem będzie sos "pesto":
1. Posiekaj warzywa w blenderze z czosnkiem, dodaj oliwę z oliwek, sól. Dobrze wymieszaj. Wszystko, "pesto" jest gotowe!
przejdź do procesu formowania bułek:
1. Rozwałkuj ciasto na warstwę, posmaruj sosem i zwiń w rolkę.
2. Pokrój rolkę na kawałki.
ułóż bułki Sinabon na blasze do pieczenia wysmarowanej olejem roślinnym.
piec w temperaturze 200 °C przez około pół godziny. Sprawdź gotowość wykałaczką. Czas pieczenia może zająć mniej, zależy to od piekarnika.
pozwól bułkom ostygnąć i jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Drożdże prasowane - 109 kcal / 100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g