Pizza z mieloną wołowiną, serem i pomidorami

Miękkie i delikatne oryginalne ciasto do pieczenia! Idealny przepis na szybką pizzę z mielonym mięsem mielonym, serem i pomidorami na śniadanie, obfity lunch lub obfity obiad, który z pewnością spodoba się wielu i zaskoczy wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 11 g
tłuszcze 37 % 16 g
węglowodany 37 % 16 g
232 kcal
IG: 19 / 0 / 81

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 55 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Aby przygotować pyszną pizzę w piekarniku w domu, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przesiej trzysta trzydzieści gramów mąki pszennej do miski objętościowej, a następnie wlej do niej dwie trzecie łyżeczki suchych drożdży.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj dwie łyżki oliwy z oliwek do miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej dwieście mililitrów ciepłej wody do wspólnej miski i zagniataj ciasto.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej jedną łyżeczkę soli do miski i dokładnie zagniataj ciasto rękami przez pięć minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Dobrze zagniatamy ciasto, a następnie wkładamy je do celofanowej torby i wkładamy do lodówki na godzinę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej dwie łyżki oleju roślinnego na patelnię, a następnie umieść go na kuchence i włóż do niego trzysta pięćdziesiąt gramów mielonej wołowiny, którą podsmażamy na wysokim ogniu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Na drobnej tarce pocieramy jedną główkę cebuli.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Rozłóż startą cebulę na patelni z mięsem mielonym.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wymieszaj startą cebulę z mielonym mięsem i kontynuuj smażenie.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Wlej sól, chmiel-suneli, bazylię, mieszankę papryki na patelnię z mięsem mielonym do smaku i dalej smaż, mieszając.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Na drobnej tarce natrzyj jednego pomidora, a następnie włóż go na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki razem.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zmniejsz ogień pieca do minimum i kontynuuj duszenie mięsa mielonego na patelni, zamykając go pokrywką, aż będzie całkowicie gotowy przez około siedem do dziesięciu minut.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Po upływie czasu wyjmujemy ciasto z lodówki i kroimy je na dwie identyczne części.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Dobrze zagniatamy każdy kawałek ciasta i formujemy z nich koloboki, które następnie przykrywamy ręcznikiem i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na dwadzieścia do trzydziestu minut.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Po upływie czasu ugniatamy bułki do ciast o wymaganej średnicy i grubości.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Rozłóż tortille na blasze do pieczenia i nadaj im pożądany kształt.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Na każdą tortillę rozprowadzamy siedemdziesiąt pięć gramów koncentratu pomidorowego lub keczupu i rozprowadzamy równomierną warstwą, nie docierając do krawędzi tortilli.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Rozłóż zielone liście bazylii na ciastach na warstwie pomidora do smaku.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Rozłóż każdą tortillę równomierną warstwą około stu dwudziestu gramów sera mozzarella startego na grubej tarce.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Rozłóż połowę ugotowanego mięsa mielonego na wierzchu warstwy sera na każdej tortilli i równomiernie rozprowadź.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozłóż dwadzieścia gramów parmezanu startego na każdej tortilli równomiernie na wierzchu warstwy mielonego mięsa.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Aby dodać smaku, polej pizzę sosem czosnkowym z oliwą z oliwek, a następnie udekoruj jeden z nich pokrojonym w cienkie plasterki pomidorem z liśćmi bazylii i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu pięćdziesięciu stopni, aby upiec pizzę.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Po siedmiu do ośmiu minutach gotowaną pizzę wyjmujemy z piekarnika, a następnie układamy na talerzach i podajemy.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

cóż, bardzo prosty przepis na ciasto do pizzy! Najbardziej soczysta, aromatyczna, rumiana i nieporównywalnie smaczna - domowa pizza z mielonym mięsem! Jeśli chcesz rozpieszczać swoją rodzinę, zrób dla nich to ulubione wypieki w piekarniku! Przepis na taką pizzę pomaga w sytuacjach, gdy goście są już na wyciągnięcie ręki i nie ma smakołyków. Ciasto na taką domową oryginalną pizzę ugniata się ze specjalnym składnikiem kompozycji, dzięki czemu jest miękkie i delikatne. Pizza z dowolnym mięsem mielonym, pieczona w zwykłym piekarniku-opcja najsmaczniejszego śniadania, obfitego lunchu lub obfitej kolacji! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Bazylia świeża - 27   kcal/100g
  • Bazylia suszona - 251   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Chmiel-suneli - 417   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Parmezan ser 45% tłuszczu - 389   kcal/100g
  • Mozzarella - 280   kcal/100g
  • Suche drożdże - 410   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mielona wołowina - 254   kcal/100g

Podobne przepisy