skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować pyszną pizzę w piekarniku w domu, przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami.
Krok 2:
Przesiej trzysta trzydzieści gramów mąki pszennej do miski objętościowej, a następnie wlej do niej dwie trzecie łyżeczki suchych drożdży.
Krok 3:
Dodaj dwie łyżki oliwy z oliwek do miski.
Krok 4:
Wlej dwieście mililitrów ciepłej wody do wspólnej miski i zagniataj ciasto.
Krok 5:
Wlej jedną łyżeczkę soli do miski i dokładnie zagniataj ciasto rękami przez pięć minut.
Krok 6:
Dobrze zagniatamy ciasto, a następnie wkładamy je do celofanowej torby i wkładamy do lodówki na godzinę.
Krok 7:
Wlej dwie łyżki oleju roślinnego na patelnię, a następnie umieść go na kuchence i włóż do niego trzysta pięćdziesiąt gramów mielonej wołowiny, którą podsmażamy na wysokim ogniu.
Krok 8:
Na drobnej tarce pocieramy jedną główkę cebuli.
Krok 9:
Rozłóż startą cebulę na patelni z mięsem mielonym.
Krok 10:
Wymieszaj startą cebulę z mielonym mięsem i kontynuuj smażenie.
Krok 11:
Wlej sól, chmiel-suneli, bazylię, mieszankę papryki na patelnię z mięsem mielonym do smaku i dalej smaż, mieszając.
Krok 12:
Na drobnej tarce natrzyj jednego pomidora, a następnie włóż go na patelnię i wymieszaj wszystkie składniki razem.
Krok 13:
Zmniejsz ogień pieca do minimum i kontynuuj duszenie mięsa mielonego na patelni, zamykając go pokrywką, aż będzie całkowicie gotowy przez około siedem do dziesięciu minut.
Krok 14:
Po upływie czasu wyjmujemy ciasto z lodówki i kroimy je na dwie identyczne części.
Krok 15:
Dobrze zagniatamy każdy kawałek ciasta i formujemy z nich koloboki, które następnie przykrywamy ręcznikiem i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na dwadzieścia do trzydziestu minut.
Krok 16:
Po upływie czasu ugniatamy bułki do ciast o wymaganej średnicy i grubości.
Krok 17:
Rozłóż tortille na blasze do pieczenia i nadaj im pożądany kształt.
Krok 18:
Na każdą tortillę rozprowadzamy siedemdziesiąt pięć gramów koncentratu pomidorowego lub keczupu i rozprowadzamy równomierną warstwą, nie docierając do krawędzi tortilli.
Krok 19:
Rozłóż zielone liście bazylii na ciastach na warstwie pomidora do smaku.
Krok 20:
Rozłóż każdą tortillę równomierną warstwą około stu dwudziestu gramów sera mozzarella startego na grubej tarce.
Krok 21:
Rozłóż połowę ugotowanego mięsa mielonego na wierzchu warstwy sera na każdej tortilli i równomiernie rozprowadź.
Krok 22:
Rozłóż dwadzieścia gramów parmezanu startego na każdej tortilli równomiernie na wierzchu warstwy mielonego mięsa.
Krok 23:
Aby dodać smaku, polej pizzę sosem czosnkowym z oliwą z oliwek, a następnie udekoruj jeden z nich pokrojonym w cienkie plasterki pomidorem z liśćmi bazylii i umieść blachę do pieczenia w piekarniku rozgrzanym do dwustu pięćdziesięciu stopni, aby upiec pizzę.
Krok 24:
Po siedmiu do ośmiu minutach gotowaną pizzę wyjmujemy z piekarnika, a następnie układamy na talerzach i podajemy.
Krok 25:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
cóż, bardzo prosty przepis na ciasto do pizzy! Najbardziej soczysta, aromatyczna, rumiana i nieporównywalnie smaczna - domowa pizza z mielonym mięsem! Jeśli chcesz rozpieszczać swoją rodzinę, zrób dla nich to ulubione wypieki w piekarniku! Przepis na taką pizzę pomaga w sytuacjach, gdy goście są już na wyciągnięcie ręki i nie ma smakołyków. Ciasto na taką domową oryginalną pizzę ugniata się ze specjalnym składnikiem kompozycji, dzięki czemu jest miękkie i delikatne. Pizza z dowolnym mięsem mielonym, pieczona w zwykłym piekarniku-opcja najsmaczniejszego śniadania, obfitego lunchu lub obfitej kolacji! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Chmiel-suneli - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Mozzarella - 280 kcal/100g
- Suche drożdże - 410 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mielona wołowina - 254 kcal/100g