skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki
Krok 2:
Udka z kurczaka umyć, włożyć do miski, posolić, pieprzyć, dodać przyprawy, czosnek, dodać ok. 170 gr. majonez, dobrze wymieszaj. Przykryj miskę talerzem / pokrywką i pozostaw do marynowania podczas przygotowywania Ost.składniki. Uwaga: lepiej oczywiście, jeśli golenie są dłużej marynowane-1,5-2 godziny. Aby były dobrze solone. Bo jeśli kury. cięcie jest marynowane krócej, mięso bliżej kości okazuje się niedosolone!
Krok 3:
Obierz cebulę, pokrój w nie grube ani cienkie ćwiartki. 70gr. ser pokroić w cienkie plasterki - 20 szt. Zetrzyj pozostały ser na grubej tarce.
Krok 4:
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w nie grube krążki (grubość ok. 3 mm).
Krok 5:
Umieść 1 płytkę sera pod skórką każdej podudzia z 2 stron. Włóż ziemniaki i cebulę do miski, dodaj pozostałą marynatę z udek z kurczaka, pozostały majonez(30 gr.), sól, pieprz, dobrze wymieszać. Pozostaw na 15-20 minut.
Krok 6:
Ułóż podudzia z kurczaka w naczyniu do pieczenia, a następnie ułóż ziemniaki z cebulą (możesz wymieszać ziemniaki z podudziami - nie jest konieczne, aby podudzia leżały na dnie). Przykryj formę folią i wyślij do podgrzanego do 180-200 gr. piekarnik przez 40 minut. Po 40 minutach. wyjmij formę, usuń folię, dodaj śmietanę, posyp serem i ponownie Wyślij do piekarnika na kolejne 20 minut.
Krok 7:
Po ugotowaniu wyjmij naczynie z piekarnika, wdychaj przyjemny, delikatny aromat)) i możesz go podać! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser "Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 158 kcal/100g