skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:

Aby przygotować ciasto sernikowe, przygotowujemy niezbędne produkty w temperaturze pokojowej i wkładamy siedemset pięćdziesiąt gramów twarogu do obszernej miski.
Krok 2:

Wlej dwieście pięćdziesiąt gramów cukru do małej miski.
Krok 3:

Dodaj jedną łyżeczkę mąki i jedną łyżeczkę cukru waniliowego do miski.
Krok 4:

Wymieszaj trzepaczką wszystkie składniki w misce.
Krok 5:

Wlej cukier z dodatkami do dużej miski z twarogiem.
Krok 6:

Wymieszaj mikserem na niskich obrotach, aż będzie gładka.
Krok 7:

Po kolei rozbijamy pięć jaj kurzych do miski.
Krok 8:

Bardzo delikatnie wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka.
Krok 9:

Stopniowo wlej trzysta pięćdziesiąt mililitrów śmietany do miski cienkim strumieniem i wymieszaj trzepaczką, aż będzie gładka.
Krok 10:

Rozłóż przygotowaną masę twarogową w odpowiedniej formie, której spód przykryjemy papierem do pieczenia.
Krok 11:

Wyrównaj masę twarogową w formie równomierną warstwą.
Krok 12:

Wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do dwustu stopni na piętnaście minut, następnie obniżamy temperaturę piekarnika do stu dziesięciu stopni i kontynuujemy pieczenie ciasta przez godzinę. Zostawiamy ciasto w uchylonym, wyłączonym piekarniku na czterdzieści minut, po czym wyjmujemy i pozwalamy mu ostygnąć.
Krok 13:

Po trzydziestu minutach uwalniamy schłodzone ciasto z formy, po przejściu nożem wzdłuż boku.
Krok 14:

Wkładamy ciasto do lodówki na co najmniej sześć do ośmiu godzin.
Krok 15:

Gotowanie razem, gotowanie po prostu, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
sernik to słodka perfekcja! Pyszny przysmak-przepis na sernik twarogowy na deser, delikatne ciasto! Niezapomniane! Najdelikatniejszy kremowy smak tego oszałamiająco lekkiego deseru zasługuje na najwyższe kulinarne nagrody! Przygotowuje się go prosto, szybko i bez dodawania ciasta. Takie ciasto nie doda dodatkowych kilogramów, ale naładuje cię energią i doskonałym nastrojem na cały nadchodzący dzień. Przygotuj tę wyśmienitą ucztę o niepowtarzalnym i boskim smaku!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- Śmietanka 40% - 362 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g


